Zonguldak Kömürspor A.Ş. Başkanı Hakan Hürfikir, Zonguldak Kömürspor’un gelir ve gider tablosunun kamuoyu ile paylaşılmaması yönündeki eleştirilere açıklık getirdi.

Hürfikir “Verilmeyecek hesabımız yok. Hırsızlık olmayan kulüplerin başında Zonguldak Kömürspor geliyor” ifadelerine yer verdi. 

Ayrıca Hürfikir, Onur Eriş’ten gelen paranın da futbolcu transferleri, kulübün borçları ve futbolcu alacakları için ödemeler yapıldığını söyledi. 

HERKESE AÇIKLANACAK BİR DURUM DEĞİL

Hürfikir, “Kulübün gelir-gider tabloları sokaktan geçen herkese açıklanacak bir durum değil. Biz hesapları daha önceki Valimiz ve Belediye Başkanımıza verdik. Kulübün gelirini, giderini açıkladık. Hatta bir muhasebeci gönderin, kulübün her türlü hesap kitaplarını inceleyin dedik”

BİZE GELEN HİÇ BİR PARA YOK

Hürfikir “Buradaki parayı kimsenin çalma şansı yok. Ben iddia ediyorum. Tüm liglerde A.Ş. kulüpleri içinde hırsızlık olmayan kulüplerin başında Zonguldak Kömürspor gelir. Bizim kulübümüze kamudan gelen hiç para yok. Eren Enerji’den, ÇATES’ten gelen yardımlar var. Bunlarda gerekli yerlere harcandı. Ancak diğer takımlara Valiliklerden, Belediyelerden, Özel İdarelerden paralar geliyor. Bize böyle kamudan gelen yardım yok” dedi.

BEN BAZEN KARDEŞİMDEN PARA ALIYORUM

Hürfikir, ‘’Teknik heyetimizin isteği doğrultusunda birlikte transferleri yapıyoruz. Rant olayına gelince ben bazen kardeşimden para alarak transferleri yapıyorum. Çalacak olursam da kardeşimin parasını çalmış olacağım. Bugüne kadar da böyle bir şey Allah’a şükür duymadım” dedi.

ONUR ERİŞ’İN PARASI TRANSFER, ÖEDEMELERE VE KULÜBÜN BORÇLARINA GİTTİ

Hürfikir: “Onur Eriş’ten Samsunspor’dan 1.1 milyon lira ödeme alındı. İlk ödemesi 300 bin lira sonraki ödemişi ise 800 bin lira şeklinde tahsil edildi. Bu para futbolcu transferleri, kulübün borçları ve futbolcu alacakları için ödemeler yapıldı. Bu ödemelerin tamamı faturalı ve defterlere işlenmiş durumda” dedi.