Deplasmanlı Süper Amatör Lig ekiplerinden Kozlu Belediyespor’da kulüp Başkanı Deniz Yayalar, Z HABER' e özel açıklamalarda bulundu.  
2021-2022 Futbol sezonunda hedeflerinin Deplasmanlı Süper Amatör Lig’de şampiyon olarak, finalde ise karşısına kim çıkarsa çıksın rakiplerini yenerek direkt Bölgesel Amatör Lige çıkmak istediklerini belirten Başkan Yayalar, hedeflerinin 3. Lige çıkmak olduğunu belirtti.
Bu sezon transfer ettikleri 20’ye yakın oyuncunun transfer ücretlerinin yarısını peşin ödediklerini ve Pandemi nedeniyle lig oynanmamasına rağmen hiçbir oyuncudan da ödedikleri paraları almadıklarını belirten Başkan Yayalar, ‘’Planlarımız var BAL için. Özellikle bu sezon anlaştığımız mevcut oyuncularımızı geçici olarak başka takımlara verdik. 
Bu oyuncularımız bizden izin alarak gittiler. Bu 20’ye yakın futbolcumuz İki buçuk ay sonra takıma geri dönecekler. 
Çünkü transfer açıklaması yaptığımız oyuncuların yarı ücretlerini biz ödemiştik. Kimseden de parayı geri istemedik.
Bu oyuncularla gelecek sezon yapacağımız takviyelerle hedeflediğimiz BAL ligine çıkmak’’ dedi.
‘’KOZLU BELEDİYESPOR’UN TEKNİK ADAMI TURAN ALTINTAŞ’TIR ’’

Sarayspor’un kurucusu ve Teknik Direktörü Turan Altıntaş ile her konuda anlaştıklarını belirten Başkan Yayalar, “Gelecek sezon için teknik direktör arayışlarımız vardı. Birkaç isim vardı aklımızda ancak, Kozlu Belediyespor’umuzda forma giymiş, ayrıca Sarayspor olarak alt yapıya verdiği önemi ve birçok önemli oyuncuyu önemli takımlara kazandırdığı için Turan Altıntaş hocamıza takımımızı emanet etme kararı aldık. O da sağ olsun bu teklifimizi kabul etti ve Kozlu Belediyespor’un gelecek sezon için teknik direktörü oldu. Turan Altıntaş hocamızla birlikte güzel bir sezon geçirerek hedeflerimize ulaşacağız’’dedi.  
‘’TEKNİK ADAM YARDIMCILARINI KENDİSİ BELİRLEYECEK’’
Yeni Teknik Direktör Turan Altıntaş’ın yardımcı antrenörlerini kendisi belirleyeceğini de ifade eden Başkan Yayalar, ‘’Teknik Direktörümüz Turan Altıntaş yardımcılarını kendi belirleyecek, biz yönetim olarak üstümüze düşen topçuların ihtiyaçlarını karşılamak, ödemelerin düzgün ödenmesini sağlamak’ ’dedi.   
 ‘’20’YE YAKIN OYUNCUMUZ TAKIMA GERİ DÖNECEKLER’’
Kozlu Belediyespor olarak hedeflerinin Bölgesel Amatör Lig olduğunu belirten Başkan Yayalar, ‘’Planlarımız var BAL için. Özellikle bu sezon anlaştığımız mevcut oyuncularımızı geçici olarak başka takımlara verdik. Bu oyuncularımız bizden izin alarak gittiler. Bu 20’ye yakın futbolcularımız İki buçuk ay sonra takıma geri dönecekler. Çünkü transfer açıklaması yaptığımız oyuncuların yarı ücretlerini biz ödemiştik. Kimseden de parayı geri istemedik. Bu oyuncularla gelecek sezon yapacağımız takviyelerle hedeflediğimiz BAL ligine çıkmak’’dedi. 
‘’BİZİ BAL FİNALİNDE DİREKT ÇIKARTACAK OYUNCULAR TRANSFER ETTİK’’
Deplasmanlı Süper Amatör Lig’e odaklı takım kurmadıklarını BAL için final maçında Kozlu Belediyespor’u BAL’a çıkartacak takım kurduklarını belirten Yayalar, ‘’Takımı final maçına odaklı kurduk. Bir hedef takımı kurduk biz. Hedefimiz neydi? Bu ligden çıkmak. Ondan sonra yeni gelen hoca da kendi takımını daha iyi kurabilir. Oyuncuları takımda tutar yada tutmaz o tamamen teknik ekibe bağlı bir şey. Bizim ona müdahale etmemiz söz konusu değil. Aldığımız oyunculara zaten hangi hoca olursa olsun yok diyeceğini düşünmüyoruz’’ ifadelerine yer verdi.    
‘’BAL’DAN SONRA HEDEFİMİZ 3. LİG’’
Bölgesel Amatör Lig’de şampiyon olduktan sonra hedeflerin hemen ardından 3. Lige çıkacak bir ekip kuracaklarını da belirten Başkan Yayalar, ‘’BAL’dan çıktıktan sonra da Kozlu Belediye Başkanımız Ali Bektaş rotası doğrultusunda, imkânlarda inşallah el verir ilk sene iyi bir takım yapıp 3.lige çıkmak istiyoruz’’dedi. 
‘’OYUNCULARIMIZIN ÖNÜNÜ KESMEDİK’’
Pandemi nedeniyle TFF bu sezon Deplasmanlı Süper Amatör Lig’leri oynatmama kararı almıştı. 20’nin üzerinde transfer edilen oyuncuların başka takımlara transfer olması için izin verdiklerini belirten Başkan Yayalar, ‘’ Oyuncularımıza söyledik önemli olan sizin ekonomik kazançlarınız. Biz oyuncularımızın önünü kesme niyetinde değiliz. Biz onlara diyoruz ki BAL ligi iki buçuk aya sıkıştırılmış bir lig. Buradan 15 lira da alsanız aylığınız 7 bin 500 liraya gelir. Sezon 8 ay olsa da 15 liraya oynasalar deriz ki 15-20 liraya top mu oynanır. Ama sezon iki buçuk ay. Aylık maaş olarak bölersen aylık 7- 8 bin liraya geliyor. Sonuçta pandemi var, ülkenin durumu belli, ekonomik sıkıntılar var. Bunları düşündüğün zaman futbolcuların bir iki adım geri gelmeleri lazım. Ki zaten birçok kulüp net bir bütçe oluşturmamış. Biz de belirli bir bütçeyle hareket ediyoruz. Uçmaya gerek yok. Bu biraz tasarrufla, biraz parayla, biraz özveriyle oluyor. Doğru yönetim, doğru planlamayla bunu yapmak mümkün’’dedi.

Editör: TE Bilişim