Zonguldak Gençlik ve Spor İl Müdürü Hakan Yüksel 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında mesaj yayınladı.
Yüksel mesajında şu ifadelere yer verdi: “Bugün milletimizin kendi geleceğine yön verdiği, karar ve azmini gösterdiği kutlu gündür.
Bugün milletimizin kadın, erkek, yaşlı, çocuk demeden tek bir vücut olup vatan sevgisinin nasıl olduğunu dünyaya gösterdiği gündür.
Bugün şanlı tarihimize bir altın sayfa daha eklediğimiz, bir milletin yeniden diriliş destanını yazdığı gündür.
Dini bir kılıfa bürünen ve büyük bir sosyo-ekonomik büyüklüğe ulaşan Fetullahcı Terör Örgütü’nün düzenlemiş olduğu darbe teşebbüsü, ülkemizde bir kaos ortamı oluşturmayı ve böylelikle ülkemizi dış güçlerin eline teslim etmeyi, devletimizin birlik ve bütünlüğünü, varlığını ve gücünü zayıflatmayı amaçlamaktadır. Tüm milletimizin tarihinde unutulmayacak bir kara leke bırakmayı amaç edinen terör örgütüne milletimiz ise sadece Türkiye tarihinde yer alacak bir destan değil, dünya tarihinde yerini alan bir destan örneği göstermiştir.
Düşmanın elinde ağır silahlar, tanklar, helikopterler ve uçaklar vardı. Buna karşın milletimizin ise sahip olduğu tek şey damarlarında dolaşan asil kan ve yüreğinde taşıdığı vatan ve millet sevgisiydi. Türkler, tarihimizin hiçbir anında esaret altında kalmamış ve kalmayacaklarını göstermişlerdir. Darbe girişimi karşısında halkımız sokaklara inerek, meydanları ve havalimanlarını doldurarak namluların, tankların, helikopterlerin ve uçakların karşısına durarak bu hain darbe girişimini engellemiş ve böylece vatanımız, milletimiz, bayrağımız ve tüm milli değerlerimiz için biçilen kara gecenin sabahında, ülkemizin kaderinde söz hakkının kendisinde olduğunu bir kez daha dünyaya duyurmuştur.
Milletleri millet yapan, onları büyük kılan ve ölümsüz olmalarını sağlayan, karşılaştıkları zorlukları tek vücut olarak aşma gücüne sahip olmalarıdır. Türk Milleti de tarih boyunca ölüm-kalım mücadelesi olarak nitelendirilebilecek derecedeki zorluklardan bir lider etrafında kenetlenerek çıkmayı her zaman başarmıştır. O kara gecede de, “Fıtrat değişir sanma, bu kan yine o kandır.” (Namık Kemal) diyen milletimiz, Türk’ün gücünü, cesaretini, vatan ve millet sevgisini, bağımsızlığını ve özgürlüğünü, istiklal sevdalılığını ilelebet yaşatacaklarını kanıtlamıştır.
Bu coğrafyada olabilmenin tek şartı; daha güvenli, daha güçlü ve daha aydınlık bir gelecek inşa etmek için daha çok çalışmayı, birlik ve beraberliğimizi korumayı hedeflemektir. Vatanımızı ve milletimizi korumak için özgürlük ve bağımsızlığımızı ilke edinerek, ezanlarımızı susturmak, birlik ve beraberliğimizi bozmak, bayrağımızı indirmek isteyenlere karşı tek yumruk olmaktır. Atalarımızdan bize kalan bu anlayış, bizim en önemli hedefimizdir.
Bu duygu ve düşüncelerle; vatan, millet, bayrak, istiklal için kendilerini gözlerini kırpmadan feda eden, vatanımızın bölünmez bütünlüğü için var gücüyle savaşan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi minnet, rahmet ve şükranla anıyorum.
Türklerin hiçbir zaman esaret altına girmeyeceğini, bağımsızlığından ödün vermeyeceğini ve mağlup edilemeyeceğini, Anadolu’nun insanının tüm farklılıklarına rağmen vatan söz konusu olduğunda tek yürek ve tek yumruk olabildiğini tüm dünyaya gösterdiğimiz böylesi bir onurlu günde sözlerime Necmettin Halil Onan’ın şu dizeleri ile son vermek istiyorum
“Dur yolcu! Bilmeden gelip bastığın
Bu toprak, bir devrin battığı yerdir.
Eğil de kulak ver, bu sessiz yığın
Bir vatan kalbinin attığı yerdir.”