Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu tarafından düzenlenen Görme Engelliler Türkiye Şampiyonası Futsal 2.Ligi Birinci Devre müsabakaları Zonguldak Site Spor salonunda başladı.

Futsal 2.lig müsabakalarının açılış törenine Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Kıdemli Albay Gönen Süslü, İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş, Zonguldak Gençlik ve Spor İl Müdürü Hakan Yüksel, Zonguldak Belediye Başkan vekili Yusuf Deniz, Ak Parti Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Mükerrem Ayçiçek, spor adamları, yöneticiler, antrenörler ve sporcular katıldı.

Yüksel, ‘’Takımları ve sporcuları Zonguldak’ta misafir etmenin mutluluğunu yaşıyoruz’’

Açılış töreninde konuşan Gençlik Ve Spor İl Müdürü Hakan Yüksel, ‘’Karadeniz’in incisi, doğasıyla, deniziyle, yeşiliyle ayrı bir güzel olan şehrimizde 26 Temmuz 1 Ağustos tarihleri arasında yapılacak olan Görme Engelliler Türkiye Şampiyonası Futsal 2.Ligi Birinci Devre müsabakalarında 8 il takımımızı ilimizde misafir etmenin büyük mutluluğunu yaşıyoruz. Kendimde Görme Engelliler Spor Federasyonunda görev yapmış biri olarak, camianın  içerisinden biri olarak  tekrardan sizlerle birlikte olmanın ayrı bir mutluluğunu yaşıyorum. Bu organizasyonun yapılmasında bizlere desteğini esirgemeyen Zonguldak Valimiz Sn. Mustafa Tutulmaz başta olmak üzere ilimizdeki tüm değerli arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz.  Bu önemli müsabakada sakatlık olmadan, centilmenlik ve fair-play ruhu içerisinde geçen müsabakalarla birlikte  bu güzel organizasyonun tamamlanmasını ümit ediyorum ve sizleri burada en güzel şekilde uğurlayıp yolcu etmenin gururunu yaşamak istiyoruz. Tüm takımlara ve sporcularımıza başarılar diliyorum’ ’dedi.

Tutulmaz, ‘’Zonguldak adına güzel bir etkinlikteyiz’’

Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz insanların hobi olarak sporla ilgilenmesinin sağlık açısından da önemine dikkat çekerek şöyle dedi “Engellilik inşaların istediği bir husus değil ancak yaratılış gereği veya sonradan kaza gereği hepimiz bir organımızı kaybedebiliriz. O yüzden hepimizi birer engelli adayıyız. Bu yönüyle engelli kardeşlerimizle empati kurabilmek adına bu tür organizasyonlarda bulunmak bizler adına önemli. Burada arkadaşlarımızın gösterdiği performans, onların gayretleri onların yaptığı çalışmalar aslında bir yönüyle zihinde engellilik olmasın yeter ki. Vücudun herhangi bir organındaki engeli aşmak mümkündür mesajını da bu şekilde vermek suretiyle toplumun herkesin bir şeyler yapabildiğini göstermiş açısından da önemli. İnsanların hobisinin olması önemli. Hobinin spor olarak yapılması da sağlık açısından önemli.”dedi