Z HABER Genel Yayın Yönetmeni Atilla Öksüz’ün Zonguldak Kömürspor A.Ş Başkanı Hakan Hürfikir ve Zonguldak Kömürspor Basın Sözcüsü Şükrü Öztürk ile birlikte gerçekleştirdiği programda Hürfikir ve Öztürk madenci formaları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Sendikalardan büyük talep geldiğini belirten Hürfikir ve Öztürk aynı duyarlılığı Genel Maden İş Sendikası’ndan da beklediklerini ifade ettiler. 

ÖZTÜRK, ‘’SENDİKANIN KASASINDAN ÇIKAN BİR PARA YOK’’

Öztürk, “Ereğli Türk Metal İş Sendikası Başkanı Metin Ercan Bey önderliğinde yapılan forma kampanyasında sendikanın kasasından çıkan bir para yok.  Metin Ercan Başkan ile güzide bir taraftarlarımız olan Fatih Topçu işi organize etmişler ve dosya hazırlamışlar. Her temsilci işçilerle görüşmüş Zonguldak Kömürspor’un madenci forma kampanyası var alırmısınız  diye, onlarda destek vermiş ve 300-400’e yakın bir forma siparişi verdiler. Ancak sendika buna sadece bir önderlik yapmıştır.  Önderliği dışında sendikanın kasasından çıkan para yok, işçilerin gönüllüğü ile alınmıştır’’dedi. 

ÖZTÜRK, ‘’GMİS’DEN DE AYNI FEDAKARLIĞI BEKLİYORUZ’’

‘’Biz Genel Maden İş Sendikasından da aynı duyarlığı ve fedakârlığı bekliyoruz. Biz onlara kasadan şu kadar para çıkarında verin demiyoruz. Temsilciler var, orada ki temsilciler ile bir çalışma yaparlarsa 400-500 civarında GMİS’inde forma talebi olacak.   Biz A.Ş. Başkanımız Hakan Hürfikir ile kendilerini bir kez daha ziyaret edeceğiz. Ve aynı duyarlılığı da GMİS’den bekliyoruz.  Nasıl bir çalışma yaptığımızı da kendilerine anlatacağız.”dedi.   

HÜRFİKİR, ‘’GMİS’İN DE DESTEK VERECEĞİNE İNANIYORUZ’’

Zonguldak Kömürspor A.Ş. Başkanı Hakan Hürfikir’de forma kampanyası için Hakan Yeşil ve Tayfun Demir ile görüştüklerini belirterek, ‘’Bundan 15 gün önce GMİS Başkanı Hakan Yeşil ve Tayfun Demir ile forma kampanyası konusunda bir görüşmemiz oldu.  Kendileri bu konuda değerlendireceklerini ve dönüş yapacaklarını söylediler bizlere. Ancak Şükrü Öztürk’ün anlattığı gibi anlatmadık. Sanırım paranın kasadan çıkacağını düşündüler. O yüzden de bu konuya sıcak bakmadılar ama Türk Metal İş Sendikasının yapmış olduğu gibi bir proje olursa bu kampanyaya destek vereceklerine umut ediyorum.”dedi

Editör: TE Bilişim