Zonguldak Deplasmanlı Süper Amatör Lig Play-off  ekiplerinden Gelikspor'un Kulüp Başkanı Resul Cesur, 2-1 kazandıkları Kozlu Belediyespor karşılaşmasında maçın orta  Hakemi Hakan Ergin'in verdiği yanlış kararlar olmak üzere müsabakanın dördüncü hakemi Hakan Aydın'ın ise bu hafta oynanacak olan Kozlu Belediyespor- Akınspor maçına  atanmasına sert tepki gösterdi.

Başkan Cesur yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi "Gelikspor olarak büyük fadakarlıklar yaparak 2021-2022 futbol sezona güçlü yönetim, güçlü kadro ile Gelik halkının desteğini arkamıza alarak şampiyonluk hedefi ile girdik. Süper Amatör Lig B Grubu'nu açık ara şampiyon olarak Play-off maçlarına katılmaya hak kazandı. 6 güçlü takımın mücadele ettiği play-off maçlarına da aynı inanç ve aynı hedef ile başladık. Yönetim, teknik heyet futbolcular ve Gelik halkını ile şampiyonluk hedefine kilitlendik.

6 Nisan 2022 Çarşamba günü şampiyonluğu yakından ilgilendiren maçta lider Kozlu Belediyespor'u sahamızda konuk etti. İlk maçta Kozlu'da taraftarlarımıza yönelik muameleye rağmen Kozlu Belediyespor'a karşı iyi bir ev sahipliği yaptık, taraftarımız 90 dakika boyunca fair-play içinde maç izledi, rakip takım taraftarına ve futbolcularına yönelik hiç bir şekilde kötü bir söz dahi söylemedi. 

Maçta ilk yarıyı 1-0 yenik tamamlamamıza rağmen hep rakibe saygı gösterdik. İkinci yarı attığımız 2 golle sahadan 2-1 galip ayrıldık. Ancak aynı saygıyı maçın hakem triyosu Gelikspor'a karşı göstermedi. Maçın hakemi Hakan Ergin çaldığı ve çalmadığı düdüklerle maçın kaderi ile oynadı, adeta maçı katletti.Yüzde yüz penaltımız verilmedi, kritik bölgelerde faullerimiz verilmedi.

Ataklarımız gereksiz faullerle kesildi. Maçın hakemi farkın açılmasına  engel oldu, Gelikspor'un kaderi ile oynadı. Maçın 4'üncü hakemi Hakan Aydın maç boyuna sürekli Gelikspor kulübesine gelerek teknik heyet ve yedek futbolcularımızı adeta taciz etti,  ancak rakip Kozlu Belediyespor kulübesini görmezden geldi.

Adaletli bir yönetim olsaylı Gelikspor sahadan çok daha farklı skorla ayrılacak futbolu oynamış, ancak hakem triyosu buna engel olmuştur. Bitiş düdüğünün ardından ise Gelikspor taraftarı kendisine yakışır şekilde hakem ve rakip Kozlu Belediyespor'a karşı bir tek kötü söz söylemeden uğurlamıştır"dedi.

Editör: TE Bilişim