Temsilcimiz Zonguldak Kömürspor’un 2. Lig Beyaz Grubunda yer alan Şanlıurfaspor'da transfer yasağı kaldırıldıktan sonra, 1.5 sezondur takımın formasını giyen altyapı futbolcuları kulüpten gönderildikleri konusunda Şanlıurfaspor yönetimine tepki göstermişti. 

Futbolcuların bu açıklaması sonrasında Şanlıurfaspor  yönetimi, futbolcular hakkında açıklama yaptı. Yönetim çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirterek, “Şanlıurfa’da futbolcu olmak isteyen herkesin formasını giymek istediği Şanlıurfaspor kulübüne hizmet eden gençlerimizin sosyal medyada yayınladıkları bazı paylaşımlar kulübümüzü derinden üzmüştür ve kendilerine yakışmamıştır"ifadelerine yer verdi. 

İŞTE O AÇIKLAMA... 
“Şanlıurfaspor yönetiminden yapılan açıklama şu şekilde, "Son iki gündür bazı sosyal medya ve medya yayın organlarında çıkan bazı futbolcularımızın tesislerden kovulduğu haberle gerçeği yansıtmamaktadır.

Yaklaşık 2 yıldır kulübümüzün içinde bulunduğu maddi problemler nedeniyle alt yapıdan profesyonel yaptığımız cefakâr futbolcular sahaya çıkmış ve Şanlıurfaspor’u temsil etmişlerdir. 

Şanlıurfa’da futbolcu olmak isteyen herkesin formasını giymek istediği Şanlıurfaspor kulübüne hizmet eden gençlerimizin sosyal medyada yayınladıkları bazı paylaşımlar kulübümüzü derinden üzmüştür ve kendilerine yakışmamıştır. 
Malumunuz kulübümüz yıllardır çok kötü bir durumda ve sahipsizlikten amatör lige düşme noktasına gelmiş bir kulüptü.

İşin aslına gelinecek olursa alt yapımızda oynamış ve kulübüm durumu karşısında profesyonel yaptığımız gençlerimiz geçen yıldan bu yana Şanlı takımlarına hizmet etmişlerdir.
Bu sezon başı yapılan çalışmalar neticesinde kulübümüzün transfere engel borcu ödenmiş ve takımımız tekrar eski günlerine dönme yolunda adımlar atmıştır.

Bu vesile ile gençlerimizin yaptığı paylaşımlara cevap vermek gerekirse;
Şanlıurfa dışından yeni gelen yaklaşık 25 futbolcu teknik heyet ve masörler için tesislerde oda açmak zorunda kaldık. Tesislerde oda sıkıntısı olduğu için yönetim kurulumuzdan gençlerimiz ile bir toplantı yapılmış ve kendilerine izah edilmiştir. 
Gençlerimizin odalardan çıkmama talebi karşısında gençlerimizin odaları boşaltmaları istenmiştir.

Kulübümüzün şuan sözleşmeli futbolcuları olan gençlerimizin bu tutumları karşısında kulübümüz yöneticileri kendilerini kırmadan tesislerden ayrılmalarını istemiş fakat bu durum karşısında tepki ile karşılaşmışlardır.

Yönetim kurulumuzun talebi doğrultusunda kendilerine antrenör eşliğinde antrenman yapmaları da programlanmış gençlerimizin tutumu kulübümüzü rencide etmiş durumdadır.
Gençlerimizin yönetimimize talepleri arasında “Bu futbolcuları niye aldınız, biz zaten 12-13 kişiydik 12 futbolcu alsaydınız bizde burada kalırdık. Aralarında oynardık”  “Galatasaray’dan futbolcu getireceğinize bize değer verseydiniz, Şanlıurfaspor’u alacaklarımız karşısında TFF’ye vereceğiz gibi sert bir şekilde talepleri olmuş olup, yine bu durumda yönetim kurulumuz tarafından kulübün geleceği ile ilgili açıklamalarda bulunulmuştur. 

Habuki biz kendi evlatlarımızı hiçbir karşılık beklemeden Şanlı formayı giydiklerini düşünüyorduk. 
Yönetim kurulumuz tarafından futbolculara takınılan tavır anormal bir tavır olmayıp her kulüpte olağan olan bir futbolcu sirkülasyonunun bir seyridir. 

Daha önceki yıllarda olduğu gibi kendilerine evlerinde kalma koşulu ile tesislerde çalışmaları önerilmiş ancak kabul görmemiştir. Bizden önceki yönetim zamanında Sezon başında başlayan kadrodaki oyuncuların tamamı Şanlıurfaspor’un bulunduğu durumun düzelmeyeceği kanaatine vardığı için sürekli transfer görüşmeleri yapmış. Transfer olanlara kulüp kolaylık göstermiş, kalanlar ise herhangi bir transfer teklifi almadığı için bir nevi mecburiyetten burada kalmışlardır. 
Birileri tarafından bu çocuklar üzerinden Şanlıurfaspor’u kötüleme algısı yapılmaktadır. Böyle çirkin, yalan ve iftira algıları ile geçmiş yıllarda bu kulüp çok sıkıntı yaşamıştır. Bundan sonra Şanlıurfaspor’a yapılacak olan yalan iftiralar karşı şiddetle karşı duracağımızı yönetim kurulu olarak belirtmek isteriz"

Editör: TE Bilişim