Zonguldak Kömürspor’da 1,5 sezon forma giyen 34 yaşındaki  Eren Üntürk, sahaya yansıttığı futbolu ile kırmızı-lacivertli taraftarların gönlünde taht kurmayı başardı. Son olarak Ünye 1957 Spor’da oynayan Üntürk, futbolu bıraktığını açıklayarak bundan sonraki hayatında ticaret ile uğraşacağını ifade etti. 


Zongulda Kömürspor benim için çok değerli... 


Yaklaşık 26 yıllık futbolculuk kariyerinde Zonguldak Kömürspor’un yerinin her zaman farklı olduğunu ifade eden Üntürk, açıklamalarında şu ifadelere yer verdi: “Benim için hep farklı oldu Zonguldak Kömürspor, olmaya da devam edecek. Kendi evimde, büyüdüğüm şehirde görmediğim değeri, sevgiyi orada gördüm.” 

Futbol kötü yönetiyor...


Futbolu bırakmasının nedenini “Türkiye’de kulüpler kötü yönetiliyor. Bu nedenle futbolu bırakma kararı aldım.” sözleriyle anlatan tecrübeli isim Üntürk, “2-3 yıl daha oynayabilirdim ancak ülkemizde özellikle alt liglerde oynamak çok zor ve sabır isteyen bir iş. Bu ülkede futbolun içinde olabilmen için bazı şeylerden, kendi kişiliğinden ödün vermen gerekiyor. Bu bana göre bir şey değil. Futbolun içindeyken idareci bir kişiliğin olması lazım. Herkesi idare edebilirsin. Bir nevi nabza göre şerbet verilmesi gerekiyor.  Genç futbolcusundan en olgun futbolcusuna farklı davranman ve  egolarını tatmin etmen gerekebilir. Ben bunları yapabilecek biri olduğumu düşünmüyorum şimdilik.”” ifadelerine yer verdi.

Artık çok yoruldum

Futbolu bırakmasının ardından ticarete yöneldiğini belirten Üntürk, “Futbol beni çok yordu. Bir süre maç bile izlemeyi düşünmüyorum. Bundan sonraki hayatımda ticaretle uğraşmayı düşünüyorum.” dedi.
EREN ÜNTÜRK KİMDİR?
Eren Üntürk, 8 yaşında Yenidoğanspor’da futbolculuğa adımını attı. 19 yaşında ise o dönemde Süper Lig ekibi olan Samsunspor’da profesyonel olarak kariyerinde emin adımlarla ilerlemeye başladı. Üntürk sonrasında sırasıyla Muğlaspor, Adıyamanspor, İlkadım Belediyesi Yabancılar Pazarıspor, Haçkaspor, Sivas Belediyespor, 1930 Bafraspor, Edirnespor Gençlik, Düzcespor, Zonguldak Kömürspor, Çarşambaspor, Çengelköy Futbol Yatırımları A.Ş., Ayvalıkgücü Belediyespor, Çengelköy Futbol Yatırımları A.Ş.,Yeşilköy, Ladik Belediyespor, 5 Temmuz İskenderunspor, Denizli Sarayköyspor, Ünye 1957 Spor’da forma giydi.8 Mart 1986 doğumlu Eren Üntürk, santrafor olarak mücadele etti.

Editör: TE Bilişim