İstanbul’da düzenlenen ve Ümitler Avrupa şampiyonasına kota veren 6. WT Dünya Taekwondo Başkanlık Kupası’na Zonguldak EMD spor okulu 2 milli sporcu ile katıldı.

Yapılan 6. WT Dünya Taekwondo Başkanlık Kupası’nda EMD Spor’da 73 kg genç erkeklerde yarışan milli sporcu Efe Haktan Uzun finalde rakibine elenerek 2. olurken gümüş madalyanın sahibi oldu. Uzun, ayrıca Ümitler Avrupa Şampiyonası’na gitmeye de hak kazandı. EMD Spor’un bir başka milli sporcusu Tuğrul Ali Çakıcı ise 78 kg altı genç erkekler kategorisinde çeyrek finalde elendi.

‘’BİR SONRASİ YARIŞMALARDA DAHA İYİSİNİN SÖZÜNÜ VERİYORUM’’

6. WT Dünya Taekwondo Başkanlık Kupası’nda yapılan maçlarda iyi bir mücadele ettiklerini ve iki sporcusunu tebrik eden EMD Spor ve milli antrenör Emrah Demir sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Demir açıklamasında,
‘’İstanbul’da düzenlenen ve Ümitler Avrupa şampiyonasına kota veren 6. WT Dünya Taekwondo Başkanlık Kupası’nda milli takım adına 73 kg genç erkekler kategorisinde mücadele eden sporcum Efe Haktan Uzun Türk ve yabancı rakipleriyle zorlu ve başarılı mücadeleler vererek finale yükselmişti. Final müsabakasında 2. olan sporcumuz 2022 yılında Ümitler Avrupa Şampiyonası’na gitmeye hak kazandı.

Milli takım adına -78 kg genç erkekler kategorisinde mücadele eden diğer milli sporcum Tuğra Ali Çakıcı çeyrek final müsabakasına kadar çok iyi mücadele verip çeyrek final müsabakasında son saniyelerde 1 puan farkla rakibine yenildi.  Sporcularımı mücadelelerinden dolayı tebrik ediyor, bir sonraki yarışmalarda daha iyisini yapacağının teminatını veriyorum.

Müsabakalarda her daim yanımızda olan Muğla milli takım antrenörü Halil Özduran hocama ve bizlere destek olan herkese teşekkür ediyorum.’’ ifadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilişim