Tüm dünyayı ve Türkiye’yi etkisi altına alan ve insanlara büyük sıkıntılar yaşayan Corona  Virüs salgınında her geçen gün iyi haberler gelmeye devam ediyor.

Corona Virüs nedeniyle Türkiye’de 1,5 yıldır bir çok alanda olduğu gibi özellikle spor alanında da büyük sorunlar ve sıkıntılar yaşandı. TFF tarafından 2019-2020 futbol  sezonunda olumsuz şartlara rağmen profesyonel maçlar tamamlanırken, 2020-2021 futbol sezonunda da yine profesyonel oynandı ve sorunsuz şekilde tamamlandı. Ayrıca Bölgesel Amatör Lig maçları da pandemi koşulları kapsamında oynatılıyor.

Son 1,5 yılda tüm ülkede Süper Amatör Lig, 1. Amatör Küme, 2. Amatör Küme, Elit ligler, U14, U15, U16, U17, U19 ligleri de oynatılmadı ve bu liglerde oynayan futbolcular ve antrenörler futbola hasret kaldı.

Profesyonel liglerde maçların oynatılmasına rağmen amatör kümede oynatılmaması bir çok kulüpte tepkilere neden oldu. Bu tepkilerin ardından Bölgesel Amatör Ligler başlatıldı, ancak diğer amatör branşlar oynatılmayarak ilerleyen sürece bırakıldı.

Tüm dünya da ve Türkiye’de de başlatılan aşılama  çalışmaları hızlı ilerlerken, ışılama süreci amatör takımları da umutlandırdı. TFF’den yapılan açıklamaya göre aşılama sürecinin hızlı ilerlemesi ve vakaların her geçen gün düşmesi nedeniyle Süper Amatör Lig, 1. Amatör Küme, 2. Amatör Küme ve alt lig kategorilerinde maçların Eylül ve Ekim ayında başlatılması bekleniyor. Aşılama ve vaka sayılarına göre kesin karar Ağustos ayında verilecek. TFF ve Kulüpler sürece pozitif bakıyor.