Zonguldak Kömürspor’un eski oyuncusu Cenk Kaplancan, AK Parti’nin Zonguldak Kömürspor’un logosunu taşıyan aracı Ankara’ya götürülmesine sosyal medya hesabından tepki gösterdi. 

Bu zamana kadar Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş veya Trabzonspor kulüplerinin takım otobüsü ile siyasî parti kongresine gidildiğini hatırlamadığını dile getiren Kaplancan, ‘’Zonguldak Kömürspor’a ne oldu da bu kadar ağır bir suistimale uğradı. Çok üzgünüm. Eski bir Kömürspor oyuncusu olarak adeta tüm mazi gözümün önüne geldi ve bu avam yaklaşıma ne diyeceğimi bilemiyorum’’ ifadelerine yer verdi. 

‘’ÇOK ÜZGÜNÜM’’

Zonguldak Kömürspor’un büyük camia olduğunu ve asla siyasete karıştırılmaması gerektiğini vurgu yapan Cenk Kaplancan, ‘’ Zonguldak Kömürspor büyük bir camiadır ve herkesten tüm oluşumlardan büyük bir camiadır. Sadece bir spor kulübü değildir, aynı zamanda Madencinin emeği, şanı şerefi ve övünç kaynağıdır. İster Süper ligde olsun ister mahalli ligde olsun mazisi ve anılarla, hatıralarla dolu bir geçmişi vardır. Ve bu mazi öyle ağır bir görev yükler ki onu yönetenlere bu görevi hiçbir siyasi oluşuma dayandırmadan yapmayı bekler. Kömürspor hiçbir zaman siyasi bir meta yapılmamış, buna cesaret bile edilmemiştir. Bir siyasi partinin organıymış gibi hiç muamele görmemiştir. Ben hayatımda hiçbir zaman Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş veya Trabzonspor kulüplerinin takım otobüsü ile siyasî parti kongresine gidildiğini hatırlamıyorum. Zonguldak Kömürspor’a ne oldu da bu kadar ağır bir suistimale uğradı. Çok üzgünüm. Eski bir Kömürspor oyuncusu olarak adeta tüm mazi gözümün önüne geldi ve bu avam yaklaşıma ne diyeceğimi bilemiyorum. Yazık ki ne yazık. Bu bilinçsiz yaklaşım ve buna izin veren Zonguldak Kömürspor yönetimi özür dilemesi gerekmesi gerek’’ifadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilişim