Portekiz’de Veteranlar Dünya Şampiyonası düzenlendi. Şampiyonada Zonguldak ve Türkiye'yi MFA spor kulübü sporcuları Metin Sönmez ve Murat Uzun temsil etti. Şampiyonalarda ay yıldızlı forma altında MFA sporcusu Metin Sönmez finalde Rus rakibi Vladimir Kobzar’ı uzatmalarda altın puan ile yenerek şampiyonluğunu ilan etti.

Türkiye'ye büyük bir gurur yaşatan Sönmez bugün memleketi Zonguldak’a geldi. Ardından Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hakan Yüksel, Şube Müdürü İbrahim Açıkgöz, Judo İl Temsilcisi Kemal Çebi, sporcular ve Sönmez’in ailesi Dünya Şampiyonu Metin Sönmez’i şehrin girişinde çiçeklerle karşıladı.

SÖNMEZ, ‘’BU MADALYANIN ASIL MİMARI MURAT UZUN’’

Şampiyon Metin Sönmez, madalyanın mimarı MFA sporcusu Murat Uzun olduğunu ifade ederek “Öncelikle bana desteklerini esirgemeyen başta il müdürümüz Hakan Yüksel, Şube Müdürü İbrahim Açıkgöz, Judo İl Temsilcisi Kemal Çebi, ve MFA sporcusu Murat Uzun’a çok teşekkür ediyorum. Öncelikle bu madalyanın asıl mimarı Murat Uzun’dur. Bana desteği çok fazla. Onun destekleriyle bu turnuvada yerimizi aldık. Oda işi için Almanya’da. İnşallah o da gelince yine beraber sizlerin karşısına geçeceğiz. Çok mutluyum. Ülkemizi ve ilimizi en iyi şekilde temsil etmenin gururunu yaşıyorum. İnşallah diğer sporculara da örnek olur. İnşallah daha çok çalışarak daha iyisini yapacağız.” dedi.

YÜKSEL, ‘’ BU BAŞARI TÜM GENÇLERİMİZE ÖRNEK OLSUN’’

Veteranlar Dünya Judo Şampiyonasında Dünya şampiyonu olan Metin Sönmez’i kutlayan Zonguldak Gençlik ve Spor İl Müdürü Hakan Yüksel, ‘’İlimiz için çok güzel bir gün. Metin hocamız gerek sporculuğu gerek antrenörlüğü döneminde disiplinli çalışmasının neticesinde bu başarıya ulaştı.  Bu başarıda çalışma ile gerçekleşti.  Kendisinin antrenman yapması, il temsilcimiz, il müdürlüğümüz hep birlikte koordinatörlü bir şekilde olduk. Ben kendisini canı gönülden tebrik ediyorum. Ve bu başarısının tüm gençlere örnek olmasını diliyorum. Bundan sonrada  başarıların daha da geleceğini düşünüyorum. Tekrardan Metin hocamızı dünya şampiyonu olması nedeniyle tebrik ediyorum.’’dedi.  

ÇEBİ, METİN SÖNMEZDEN BU BAŞARIYI BEKLİYORDUK’’

Zonguldak Judo  İl Temsilcisi Kemal Çebi ise ‘’ Metin benim sporcum. Bizim elimizde büyüdü ve biz yetiştirdik. Sporculuğunda olsun antrenörlüğünde olsun, emeğimiz var. Metin Sönmez’den bu başarıyı bekliyorduk. İnşallah bundan sonra esas arkadan gelen gençlerimiz, büyüklerimiz, ümitlerimiz Metin ağabeysinin getirdiği noktaya olimpiyatlara, dünya şampiyonasına gelecek. Ben Metin Sönmez’i bu başarısından dolayı kutluyorum.’’dedi.

ÇEBİ, ‘’ HAKAN YÜKSEL’E HİZMETLERİNDEN ÖTÜRÜ TEŞEKKÜR EDİYORUM’’

Ayrıca Zonguldak Gençlik ve Spor İl Müdürü Hakan Yüksel’e hizmetlerinden ötürü teşekkür eden Çebi, ‘’Özellikle Gençlik ve Spor İl Müdürü Hakan Yüksel Müdürümede teşekkür ediyorum. Çünkü çok güzel imkanlarla, Avrupa standında salonumuzda antrenman yapıyoruz.  Malzemede olmak üzere bütün olanaklarımız üst seviyede o yüzden kendisine bir kez daha bu hizmetlerinden ötürü teşekkür edyroum.’’dedi. 

Karşılama törenin ardından şampiyon Metin Sönmez ve protokol üyeler kent merkezinde zafer turu attı.