Devrek Belediyesi tarafından bu yıl ilki düzenlenen “1.Ulusal Devrek Safder Kartoğlu Yarı Maratonu” için tüm hazırlıklar tamamlandı.

Amatör ve profesyonel 400’ün üzerinde atletin katılacağı 21 Kilometrelik Yarı Maratonun yanısıra halkın katılacağı 3 Kilometrelik halk koşusuna Türkiye’nin dört bir yanından gelecek amatör ve profesyonel sporcular Devreklilerle beraber olacak.

Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt’un başkanlığında ilçedeki kamu kuruluşlarının temsilcilerinin katılımıyla yapılan toplantıda kurumlar arası görev dağılımı ve koordinasyon konuları ele alındı. Toplantıya ayrıca parkur güzergahında bulunan köy ve mahalle muhtarları da katıldı.

Devrek Kaymakamlığı’nın desteği ve Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt’un özveri, girişim ve çabalarıyla 10 Nisan 2022 Pazar günü düzenlenecek 1.Ulusal Devrek Safder Kartoğlu Yarı Maratonu için geri sayım başladı.

Başkan Bozkurt konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada, “10 Nisan Pazar günü birincisini yapacağımız yarı maraton ve halk koşusuna internet ortamında oldukça başvurular oldu. Devrek’imize yaraşır bir yarı maraton ve halk koşusunu gerçekleştireceğiz. Müsabakada yol güvenliği ve sporcunun sağlını çok önemsiyoruz. Bu nedenle 120 noktaya hakem ve görevli bırakacağız. 2 donanımlı ambulansın yanı sıra trafik polisleri de gerekli önlemi alacaklar. Maraton sevincini ve onurunu hep birlikte yaşayalım istiyoruz.” dedi.

Maratonun yapılacağı 10 Nisan Pazar günü parkur güzergahı olan Devrek-Çaydeğirmeni arasında sabah 09.00 ile 13.00 saatleri arasında bazı yolların trafiğe kapatılacağı belirtilerek sürücülerin tedbirli ve dikkatli olmaları istendi.

Editör: TE Bilişim