TFF 2.Lig Kırmızı Grup ekiplerinden temsilcimiz Zonguldak Kömürspor Kulübünden, kulüp Başkanı Sabit Danış olmak üzere  yeni sezon öncesinde 30 kişilik Bolu kampı, transfer üçretleri ve gelmeyen desteklerden dolayı yazılı basın açıklamasında bulundu. 
Kırmızı-lacivertli kulüp, "Herkes Kulübe destek olmalı. Destek olmayanlar ise köstek olmasınlar yeter" diyerek tepkilerini dile getirdi. 
Z.
Kömürspor Kulübünden yapılan yazılı açıklama şu şekilde:
İKİ SEZON ARADAN SONLAR İLKLER YAŞANIYOR
Zonguldak Kömürspor’un sezon öncesi yapılan genel kurulunda Başkan Sabit Danış ve ekibi ilk olarak geçen sezondan alacakları olan futbolcuların sorunlarını giderdi. Yönetim daha sonra Futbol Federasyonun yaptırımlarını giderdi. Teknik Direktör Şenol Demir’in talepleri doğrultusunda 30 kişilik geniş kadro kuruldu.
Teknik Direktörün futbolcu çeşitliliğinin elini güçlendirdiği kaydedildi. Geçtiğimiz sezonlar da Çaycuma’da yapılan iki kamp çalışmasına 5-10 futbolcu ile başlandığı iki yıl aradan sonra 30 kişilik kadro ile kamp çalışmasına başlanması sevinçle karşılandı.
TRANSFER ÜCRETLERİ ÖDENDİ
Zonguldak Kömürspor’un Başkan ve Yönetim Kurulu Üyelerini özellikle sosyal medya hesaplarından ve fısıltı gazeteleriyle itibarsızlaştırmak isteyen belli çevrelere tepki yağıyor. Basiretli tüccar gibi çalışan Zonguldak Kömürspor’un yeni yönetim kurulu, hiçbir kurum, kuruluş ve iş insanlarından destek almadan ekonomik olarak ilk etapta lazım olan para sorununu kendi içinde çözmesi başarı olarak yorumlandı. Zonguldak Kömürspor’a maddi ve manevi destek olmayanların Kulüp, Kulüp yönetimi, Teknik kadro ve futbolcular hakkında olur olmaz yorumlarda bulunmaları ise spor kamuoyunda tepkilere neden oldu.
ZONGULDAK KÖMÜRSPOR HERKESİN
“Malum çevreler Zonguldak Kömürspor’un başarısız olması için adeta el birliği yapmış durumda. Zonguldak’ın tek takımı ve yüz akı Zonguldak Kömürspor var. Herkes Kulübe destek olmalı. Destek olmayanlar bari köstek olmasınlar yeter. Zonguldak ve Zonguldak Kömürspor sevdalısı yöneticileri kimse küstürmeye kalkmasın. İki sezon aradan sonra 30 kişilik kadro ile Bolu’da kamp yapılıyor. Bu küçümsenecek bir olay değil. Zonguldak Kömürspor kimsenin malı değil. Zonguldak insanının takımıdır. Bu takıma gönül veren herkes destek olmalı. Yurt dışında işini gücünü bırakıp tüm mesaisini yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Kömürspor’un başarısı için harcayan Sabit Danış ve ekibini kimse küstürmeye çalıştırmayın."