Zonguldak Kömürspor’un eski kulüp Başkanı ve Demir Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı M. Salih Demir’in ifadelerine karşı Zonguldak Kömürspor’un eski Kulüp Başkanı Durmuş Kabakçı’dan da açıklama gecikmedi.  Durmuş Z HABER’in yayınladığı habere yorum yazarak, Demir ailesinin bir müddet ellerini Zonguldak Kömürspor’un üzerinden çekmesi gerektiğini vurguladı.  
Misli.com 2. Lig Beyaz Grup temsilcimiz Zonguldak Kömürspor’un eski kulüp Başkanı Durmuş Kabakçı, açıklamasında Zonguldak Kömürspor, Demir Madencilik Dilaverspor, Fenerspor ve Demirler hakkında çarpıcı ifadeler kullandı. 
2002 – 2003 yılında Erdoğan Demir’den Zonguldak Kömürspor’u satın aldığını ve yarım sezon başkanlık yapmasının ardından tam 500 bin TL zararda olduğunu aktaran Kabakçı, ‘’Ben kulübün tüm gelirlerine haciz  koydum iddada, tam sıra bana geldi takımı küme düşürmeye kadar gittiler ve bunu başardılar. Fenerspor diye bir ucube takım kurdular tüm borçları buraya aktardılar. Maalesef bende kol saati aldım. İşlerim bozuldu, yuvam yıkıldı’’ ifadelerine yer verdi.  


‘’KULÜBÜ ERDOĞAN DEMİR’DEN SATIN ALDIM, TAM 500 MİLYARLIK OLDUM’’
Zonguldak Kömürspor’u Erdoğan Demir’den satın aldığını ve o zamanın parası ile tam 500 milyar TL zararda olduğunu belirten Kabakçı, “Sabah sabah yazayım bir şeyler. Neden takımı düşürdünüz ve BAL’dan isim değişikliğiyle kendi takımınızı çıkardınız.  Benim başkanlığım döneminde takım en alt sıralarından o dönem 6. sırada tamamladı, üstelikte ben Erdoğan Demir’den 2002 - 2003 döneminde takımı satın aldım o zamanın parası 500 milyarlık oldum.’’dedi.  
‘’BİZE KOL SAATİ KALDI, YUVAM BOZULDU’’
Zonguldakspor’un ismi Fenerspor oldu, Demir Madencilik Dilaverspor’un ise ismi Zonguldak Kömürspor oldu. İcrada borçlar aktarılınca alacaklarını alamadığını belirten Kabakçı, ‘’Yarım dönem başkanlık yaptım benden sonra kulüp bir kaç yıl iyi yönetildi. Ne olduysa ben kulübün tüm gelirlerine haciz koydum iddada, tam sıra bana geldi takımı küme düşürmeye kadar gittiler. Ve bunu başardılar Fenerspor diye bir ucube takım kurdular tüm borçları buraya aktardılar. Maalesef bende kol saati aldım. İşlerim bozuldu, yuvam yıkıldı.  Çok şükür Allah’ıma hiç yılmadım ayakta kalmasını bildim, 3 yıl yurtdışında ve yurt içinde şantiyelerde çalıştım. Şimdi de Kdz. Ereğli’de emlak sektörüne girdim 2 yıldır çalışıyorum çocuklarımın anneleriyle tekrar evlendim çok mutluyuz’’dedi.  
‘’DEMİRLER TAKIMDAN ELLERİNİ ÇEKSİNLER’’
Demir ailesinin Zonguldak Kömürspor’dan bir müddet ellerini çekmesini isteyen Kabakçı, ‘’Salih Demir başkanımla 12 yıl ZTSO da birlikte görev yaptık acısıyla tatlısıyla o günleri geride bıraktık. Zonguldak ta beyinlerden silinmeyen tek şey Demirler. Neden ellerini bu şehir takımından ellerini çekmiyorlar üye yapmıyorlar acizane benim fikrim Demirler bir müddet ellerini çeksinler şehrin takımına herkes sahip çıksın ya zor birşey değil bir sezon denensin derim.’’dedi.

Editör: TE Bilişim