2021-2022 futbol sezonu öncesinde Kdz. Ereğli Belediyespor Kadın Futbol Takımı hazırlıklarını sürdürürken bir yanda da  hazırlık maçlarına devam ediyor.

Türkiye Kadınlar 1. Lig'de mücadele edecek olan Kdz. Ereğli Belediyespor Kadın Futbol Takımı, dün Fatih Vatanspor ile hazırlık maçında karşı karşıya geldi. 

İstanbul Beykoz Çavuşbaşı Stadı’nda oynanan ve büyük çekilmeye sahne olan maçı temsilcimiz Kdz. Ereğli Belediyespor, Cosshu Aliyeva'ın attığı  golle Fatih Vatanspor'u 1-0 mağlup etti. 

Ayrıca Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından 20 Eylül 2021 tarihinde açıklanan yeniden yapılandırma kararı nedeni ile kadın liglerinin başlama tarihleri henüz açıklanmadı.

TFF tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "FIFA ve UEFA'nın çok önemsediği ve yeni düzenlemeler getirdiği bu branşta yeni bir yapı oluşturulması kapsamında, Süper Lig ve TFF 1. Lig'de yer alan kulüplerimize kadın futbolu branşı açma planları sorulmuş ve 6 Süper Lig kulübümüz 2021-2022 sezonundan itibaren takım oluşturarak liglere katılım sağlayacağını bildirmiştir.

Bu çerçevede Federasyonumuza yazılı başvuruda bulunan Altay, Atakaş Hatayspor, Çaykur Rizespor A.Ş., Fenerbahçe A.Ş., Galatasaray A.Ş. ve Trabzonspor A.Ş. Süper Lig kulüplerimizin kadın şubelerinin belirlenecek kriterleri sağlamaları koşuluyla yeni oluşturulacak en üst Kadınlar Ligi'ne alınmasına karar verilmiştir. Liglerin düzenlenmesi, yapısı ve statülere dair hazırlıklar en kısa sürede tamamlanarak kamuoyuna duyurulacaktır.” İfadelerine yer verildi.

Editör: TE Bilişim