Zonguldak Ereğli Spor (ZES) Kulüp Başkanı Tevfik Cengiz Demirci yazılı bir açıklama yaparak 2022-2023 futbol sezonunu değerlendirdi.
Demirci açıklamasında “Takımlar birbirlerine yatabilir, basit ego savaşları yapanlar da olabilir, biz birilerinin sponsorluğunda ve birilerinin paraları ile bir şeyler yapmaya çalışmıyoruz” gibi söylemler ile subliminal mesajlar verdi.
Ayrıca Zonguldak İl Hakem Kurulu ve hakemlerden de yakınan Demirci, antrenörleri Necat Bakan ile yollarını ayırmalarının detaylarını da anlattı.
Kulübün sezon boyunca katıldığı kategoriler hakkında bilgi veren Demirci “artık önümüze bakacağız” dedi.
Zonguldak Ereğli Spor (ZES) Kulüp Başkanı Tevfik Cengiz Demirci’nin yazılı açıklaması şöyle;
“Zonguldak Ereğli Spor (ZES) Kulübü olarak iyisi ve kötüsü ile 2021-2022 futbol sezonunu kazasız bir şekilde tamamlamış bulunuyoruz.
Kulüp olarak genelde kalıplaşmış bir oyuncu kadromuz mevcuttur. Neredeyse 6-7 senedir bir arada oynayan oyuncu topluluğuna sahibiz. Zaman zaman eksik bölgelerimize yapmış olduğumuz transferler ile kadromuzu zenginleştirdik. Özellikle bu sene İsmail Sarıdağ, Ali Emre Arslan ve Berat Kocabıyık gibi isimlerle kısacası işimizi şansa bırakmak istemedik. Sezona her zaman saygı duyduğumuz Antrenör Ulvi Göktan ile başladık. Almış olduğumuz ve bizden beklenmeyen sonuçlar ligde ses getireceğimizi ve sonuca ulaşacağımızın sinyallini vermişti. Yaşanan bazı gelişmeler neticesinde ise antrenörümüz Ulvi Göktan ile karşılıklı anlaşarak yollarımızı ayırdık.
BAKAN'I GETİRMEK BİR HATAYDI
Oyuncularımız ile yapmış olduğumuz toplantı neticesinde yönetim kurulunun yeni bir hoca getirmek istemediğini kalan maçları hocasız tamamlamak istediğimizi ve aynı zamanda antrenör olan Kaptanımız Emre Kartal’a yetkiyi vermek istediğimizi belirttik. Lakin takımımızda bizim için değerli birkaç oyuncumuzun mutlaka bir hoca olması gerektiğini bununda Necat Bakan olursa takım açısından iyi olacağını belirtmesi üzerine Antrenör Necat Bakan ile yola devam etme kararı aldık. İyi giden bir düzen vardı ve kimseyi üzmek, kırmak istemedik. Ama özellikle şunu belirtmek isteriz. Yönetim Kurulumuz kesinlikle Necat Bakan ile anlaşmak istememiş sadece oyuncularımızın bazılarının aşırı talebi sonrası Necat Bakan ile anlaşma sağlanmıştır. Biz oyuncularımız ile aile olduğumuz için her kararda fikir alışverişi yapan bir anlayışa sahibiz. Yönetim Kurulu olarak her türlü imkânı antrenörümüze sunduk. Halk tabiri ile “yediği önünde, yemediği arkasında” misali üzerimize düşeni yaparken hiçbir aldığı karara karışmadık. Zaten karışmış olsaydık takım play of oynuyor olurdu. Oyuncularımızın Necat Bakan ısrarının bedelini takım olarak ödedik.
ANCA CİZMEYİ AŞINCA İŞLER DEĞİŞTİ
Hocalarımıza her zaman tam yetki verip ve her kararının arkasında durmaya özen gösterdik. Ancak bu kararlar takımın dengeleri ile oynamak ve öz değerlerine saygısızlık yapılacak anlamına da gelmez. Yönetim Kurulu Üyelerinin yedek kulübesine alınmak istenmemesi sabır taşlarımız ile oynanmaya başladığı andı ve yine takımın selameti açısından sessizliğimizi korumuştuk. Lakin kulübümüzün Kurucu Antrenörü ve resmiyette Zonguldak Ereğli Spor Teknik Sorumlusu olarak geçen aynı zamanda maçlara nadir gelen Murat Korkmaz’ın da kulübeye alınmak istememesi sabrımızı taşıran son damla olmuştu. Bizde kendisine teşekkür ederek yollarımızı ayırdık. Bundan sonra ki futbol yaşantısında kendilerine başarılar diledik. 
HER KATEGORİDE LİGE GİRDİK 
Kulüp olarak Türkiye Futbol Federasyonu tarafından pandemi sonrası oynanmasına müsaade edilen U-14, U-16, U-18 liglerinde yer aldık. Sezonu 218 aktif lisans ile tamamladık.
HAKEMLER ÇOK CANIMIZI YAKTI, AMA KULÜP OLARAK SESSİZ KALDIK 
Zonguldak İl Hakem Kurulu Evren Atış başkanlığında çeşitli başarılara imza attı. Ancak bireyler yenilikçi olmadıkça, sosyal ve kültürel alanda iletişim sorunu yaşadıkça başarısızlık kaçınılmaz oluyor.
Atış ve yönetiminin Ereğli’ye karşı olan tutumu zamanla değişiklik göstermiş ve Ereğli hakemleri üzerinde aşırı baskı ve mobing uyguladığı her kesim tarafından fark edilmişti. İşine odaklanamayan hakem ve kurul üyeleri günden güne başarısız olmaya başladılar. Bu maçlara ve hakemlerin performanslarına da yansıdı. U-14 maçı dahi alması bile sıkıntı olabilecek hakemleri 1. Amatör Kümede görevlendiren kurula hakemlikte “siyah-beyaz hata” olarak adlandırılan yanlışları sosyal medyamızda ve kendilerine video olarak paylaştığımızda oldu.
ARTIK ÖNÜMÜZE BAKACAĞIZ 
Zonguldak Ereğli Spor (ZES) olarak her zaman önümüze baktık ve bakmaya da devam edeceğiz. Kurullar ya da hakemler veya bireyler bizlere engel olmak isteyebilir. Takımlar birbirlerine yatabilir. Ereğli’de “Zonguldak’ta biz güçlüyüz” diyerek basit ego savaşları yapanlar da olabilir. Biz hep önümüze bakacağız. Sahaya çıkarız maçımızı oynarız. Biz amatör bir spor kulübü olarak çok sayıda gence hizmet ediyoruz. Birilerinin sponsorluğunda ve birilerinin paraları ile bir şeyler yapmaya çalışmıyoruz. Ayrıca kimsenin ne yaptığı da bizi ilgilendirmiyor.
2022-2023 futbol sezonunun tüm takımlara hayırlı olmasını temenni ediyoruz.”