Zonguldak Deplasmanlı Süper Amatör Lig play-off ekiplerinden Çaycumaspor Kulübü, Kozlu Belediyespor ile oynanan ve 1-1 berabere biten maçta çıkan olaylar ve ligden çekilen Çaydeğirmeni Belediyespor hakkında yazılı basın açıklamasında bulundu.
İşte o açıklama;
“27.03.2022 Pazar günü oynanan müsabaka öncesi her iki kulüp yöneticileri, teknik ekibi ve sporcuları birbirilerini dostane tavırlarla karşılamış, bu tutum müsabaka sırasında da devam etmiştir. Ancak müsabaka sonrası maçın bitiş düdüğüyle birlikte her iki takım futbolcularının soyunma odalarına yöneldiği esnada rakip takım futbolcularından bir tanesinin kulübümüze ve kulübümüz futbolcularına hitaben kullanmış olduğu hakaret içerikli sözler nedeniyle her iki takım oyuncuları arasında sözlü tartışma yaşanmaya başlamıştır. Tartışma sırasında kolluk kuvvetinin de olaya müdahale etmesiyle birlikte soyunma odalarına giden koridorda kargaşa ve arbede meydana gelmiştir. Basına yansıyan cam kırılması olayı da bu esnada yaşanmıştır. Yaşanan kargaşa ve arbede sırasında kolluk kuvvetinin ve futbolcularımızın yanlış anlaşılmasından kaynaklı olarak biber gazı kullanılmış ve bir kısım futbolcumuz ve teknik ekibimiz biber gazından etkilenmiştir. Bu nedenle, yaşanan sözlü münakaşa futbolcularımız ile kolluk kuvveti arasında gerçekleşmiştir. Hatta kullanılan biber gazından dolayı bir kolluk personeli de etkilendiğinden olay yerinde müdahale edilmiştir. Bu sırada, rakip futbolcu veya yöneticileriyle herhangi bir tartışma yaşanmamıştır. Basına yansıyan görüntülerden de anlaşılacağı üzere yönetim kurulu üyelerimiz ve teknik heyetimiz her iki takım futbolcularının soyunma odalarına girmeleri ve yaşanan arbedenin son bulması için mücadele etmiştir.

Çaycuma Spor Kulübü yönetimi ve Çaycumaspor’ a gönül veren gerçek taraftarlar olarak evimizde misafir ettiğimiz her rakibimizi saygı ile karşılamaya, saha dışı olayların yaşanmamasına, mücadelemizin yalnızca saha içinde kalmasına büyük gayret gösterdik, göstermeye de devam edeceğiz.

Müsabaka sonrasında yaşanan ve basına yansıyan olayların her ne kadar Kozlu Belediyespor camiası ve futbolcularıyla ilgili olduğu gibi bir algı yaratılmak istenilmekte ise de durumun böyle olmadığını vurgulamak isteriz.

Deplasmanlı Süper Amatör Ligi Play-off grubunda ilk iki sırayı alan ve şampiyonluğun iki büyük adayı olarak görülen Kozlu Belediyespor ve Gelikspor’ a şampiyonluk yolunda başarılar dileriz. Ancak ligin başından bu yana sürdürdüğümüz mücadelemizi yine ligin son maçına kadar sürdüreceğimizi de Çaycumaspor camiası olarak belirtmek isteriz.

ÇAYDEĞİRMENİ BELEDİYESPOR CAMİASININ AÇIKLAMALARI CAMİAMIZDA BÜYÜK ŞAŞKINLIK YARATMIŞTIR.

23.03.2022 tarihinde yine sahamızda oynan Çaydeğirmeni Belediyespor müsabakası Çaydeğirmeni Belediyespor için olduğu kadar kulübümüzün vermiş olduğu mücadele içinde oldukça önem arz etmiştir. Yönetim kurulumuz ve teknik kadromuz tamamen müsabakaya odaklanmıştır. Müsabaka sırasında Çaydeğirmeni Belediye Başkanı Sayın Satılmış GEBEŞ ve Çaydeğirmeni Belediyespor Kulübü Başkanı Sayın Savaş GÖÇEN yönetim kurulu üyelerimiz ile birlikte müsabakayı protokol tribününde takip etmiştir. Müsabaka boyunca dostane tavırlar içerisinde uzun yıllardır bölgemizden yetenekli futbolcu yetiştirilememesi, tesisleşmenin sağlanamaması, altyapıların koordine edilememesi gibi birçok konuda bölgemizi ve spor kulüplerimizi ilgilendiren konularda samimi sohbetler edilmiştir.

Saha içerisinde mücadele eden futbolcuların hemen hemen her karşılaşmada gördüğümüz saha içerisinde kalan küçük gerginlikler dışında hiçbir olay yaşanmamış, takımızın doksan dakika boyunca süren mücadelesi, Çaydeğirmeni Belediyespor futbolcusunun kaçırdığı penaltı, yine rakip kalecinin talihsiz bir şekilde yemiş olduğu gol neticesinde müsabaka 2-1 takımımızın galibiyetiyle sonuçlanmıştır. Müsabaka sonrası Çaydeğirmeni Belediye Başkanı Sayın Satılmış GEBEŞ ve Çaydeğirmeni Belediyespor Kulübü Başkanı Sayın Savaş GÖÇEN oldukça samimi bir şekilde uğurlanmış ve rakip takımın stadyumdan ayrılmasına kadar beklenerek yardımcı olunmaya çalışılmıştır.

Devamında Çaydeğirmeni Belediyespor camiasının yapmış olduğu basın açıklamaları ve ligden çekilmeleri özellikle maçı takip eden ve müsabaka boyunca Çaydeğirmeni Belediye Başkanı ve Çaydeğirmeni Belediyespor Kulübü Başkanı ile samimi ve dostane sohbetler eden yönetim kurulumuz olmak üzere spor kamuoyu tarafından şaşkınlıkla takip edilmiştir.

Tamamen talihsizlikten ibaret basın açıklamalarında Çaycumaspor Kulübü ve camiasına yönelik ithamlarda bulunulmuş ve Yönetim Kurulumuz zan altında bırakılmaya çalışılmıştır. Söz konusu bu basın açıklamalarını ve sosyal medya paylaşımlarını kesinlikle kabul etmiyoruz. Müsabaka boyunca hakemin müsabaka sonucuna etki eden herhangi bir hatası veya taraflı olması söz konusu değildir. Bunun da en büyük göstergesi rakip takım lehine verilen penaltı kararıdır.

Yine, her ne kadar maçlarımızı oynadığımız Çaycuma Şehir Stadyumu zeminine ilişkin yapılan paylaşımlar ve açıklamalar ile algı yaratılmak istenilse de yaratılan algı gerçeği yansıtmamaktadır. Kulübümüz kuruluşundan bu yana maçlarını bu sahada oynamaktadır. Kulübümüzün mabedi burası olup, tamamen kendi kararımız doğrultusunda müsabakalarımız bu sahada oynanmaktadır. Bundan sonra da müsabakalarımız şanlı taraftarımız önünde yine aynı sahada oynayacaktır.

Çaydeğirmeni Belediyespor camiasının kendi başarısızlığından kaynaklı oluşturmaya çalıştığı algıya karşı dik duruşumuzu sürdüreceğimizi, yapılan açıklamaları ve ithamları kesinlikle kabul etmediğimizi vurguluyoruz.

GERÇEK ÇAYCUMASPOR TARAFTARI DAİMA TAKIMININ VE YÖNETİMİNİN YANINDADIR.

28.03.2022 tarihinde “ÇAYCUMASPOR TARAFTARI BASIN AÇIKLAMASI” adı altında yapılan basın açıklaması GERÇEK ÇAYCUMAPOR TARAFTARI tarafından yapılmamış olup, söz konusu açıklama hiçbir kurumu ve kuruluşu temsil etmeyen, kendini Çaycuma’ nın sahibi gibi gören, gerçek gayesi Çaycumaspor’ un başarısızlığı olan birkaç kişiden ibaret güruh tarafından yapılmıştır.

Gerçek Çaycumaspor taraftarı 27.03.2022 tarihinde oynanan müsabaka boyunca takımının ve yönetiminin yanında olmuş, müsabaka sonrası takımını tribünlere çağırarak alkışlamış ve soyunma odasına uğurlamıştır. Kendilerini Çaycumaspor taraftarı olarak göstermeye çalışan birkaç kişinin yapmış olduğu açıklama Çaycumaspor’ a gönül veren gerçek taraftarları bağlamamaktadır. Söz konusu güruhun tek amacı, sezon başından bu yana maddi ve manevi olarak çok büyük mücadele gösteren, tek gayesi Çaycumasporumuzu eski şanlı ve başarılı günlerine geri döndürmek olan Yönetim Kurulumuzu karalamaktır. Sezon başından bu yana takımının ve yönetiminin maddi veya manevi yanında olmayan bu güruh şimdi 27.03.2022 tarihinde oynanan Kozlu Belediyespor müsabakası sonrasında yaşanan olayları yönetimimiz aleyhine kullanma gayreti içerisine girmiştir. Yapılan açıklamalar ve paylaşımlar kendilerine bir fayda sağlamadığı gibi yalnızca Çaycumaporumuza zarar vermektedir. Ne yazık ki, üzülerek gördüğümüz üzere ilçemiz basın mensuplarının da kendilerine Çaycumapor taraftarı diyen bu grubun ekmeğine yağ sürdüğünü sabırla ve şaşkınlıkla izlemekteyiz.

Ayrıca, aynı şekilde söz konusu basın açıklamasını yapan güruhun yerel ve ulusal basına yansıyan Gelikspor mücadelesi sonrasında SAHA DIŞINDA yaşanan olayların tetikleyicisi olduğunu, olayların yaşanmasında baş aktör olduklarını, yine SAHA DIŞI olaylar nedeniyle ceza aldıklarını kamuoyunun takdirine sunuyoruz.

Kendilerine önemle belirtmek isteriz ki, sezon başından bu yana birçok büyük sorunlarla uğraşan ve takımımızın mücadelesini sürdürmesi için ellerinden gelen tüm çabayı özveriyle gösteren yönetim kurulumuz daha önce pes etmediği gibi şimdi de pes etmeyecektir. Sezonun son maçına kadar Çaycumasporumuz onurlu mücadelesini sürdürecektir.

 Önceki sezonlarda olduğu gibi bu sezonda Çaycumasporumuza maddi ve manevi her konuda destek veren Çaycuma Belediye Başkanı Sayın Bülent KANTARCI’ ya, Zonguldak Ak Parti Milletvekili Sayın Ahmet ÇOLAKOĞLU’ na, Kamu Kurum müdür ve amirlerine, tüm siyasi parti temsilcilerine, Sivil Toplum Kuruluşlarına, bölgemiz iş insanlarına, esnaflarımıza ve her bir taraftarımıza ayrı ayrı teşekkürü bir borç biliriz. Saygılarımızla.”