Kdz. Ereğli Belediye Spor Kulübü Salon Sporları Koordinatörlüğü, akademik hayat ile spor yaşamının dengelenmesi, gençlerin zamanının daha etkin kullanımı, tüm sene kulüp ve okullarda uzman antrenörler eşliğinde çalışma fırsatı ve sadece müsabaka değil gelişim konusunda da zaman planlaması yapılması için Kulüp – Okul İşbirlikleri kurulması hedefleri arasında yer alıyor. 

Kulüp – Okul işbirliği ile başlatılan proje sonucun da, İTÜ ETA VAKFI DOĞA KOLEJİ Kdz. Ereğli Kampüsü Genç Erkek A ve Genç Kız A Basketbol takımları, Sinop ilinde düzenlenen Türkiye Okul Sporları Basketbol Grup Şampiyonasında tüm rakiplerini yenerek grup birincisi oldular.

2015 yılından beri kulüp okul işbirliği ile oluşturulan basketbol projesinde yer alan sporcuların da destekleri ile ikinci kez Bölge Finallerinde Grup birinciliği alınarak yarı finallere hem erkek hem de kız okul takımları ile Kdz.Ereğli Doğa Koleji olarak katılmaya hak kazandılar.

Altyapı çalışmaları ile birlikte ‘kulüp-okul işbirliği’ne verilen önem başarıyı da beraberinde getirmişken, okul bazında elde edilen Türkiye dereceleri gelecek açısından da umut verdi.

Kdz. Ereğli Belediye Spor Kulübü konu hakkında yaptığı açıklamada ise şu ifadelere yer verdi: “ Kdz.Ereğli Belediye Spor Kulübü ile Kdz.Ereğli Doğa Koleji Kampüsü Yöneticilerinin projeye verdikleri önem, kulüp-okul desteği ve aralıksız çalışma azmi ile başarılar art arda geldi.

Bu projenin oluşumunda büyük desteği olan İTÜ ETA Vakfı Kdz.Ereğli Doğa Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çataklı'ya, Doğa Koleji Genel Müdürü  Caner Özçep ve değerli yöneticilerine,  Suat Yazıcı’ya,  Tanju İke’ye,  Levent Ekici’ye, Yiğit Akkaş’a, Devrim Şahin’e,  Arda Mertcan Bulman’a, Sn. Ömer Karakaya’ya bölgedeki basketboluna yaptıkları çalışmalar ve emeklerden dolayı teşekkür ederiz.

Bölgemiz basketboluna hem kulüp hem de okul bazında tüm gücümüzle emek vermeye ve destek olmaya çalışacağız.

 Sosyal Sorumluluk projesi kapsamında erkek ve kız basketbolcularımızın yetişmesine, ülke çapında başarı elde etmesine kulübümüz; sorumluluğu alarak hedeflerimiz doğrultusunda yılmadan azim ve kararlılıkla devam edecektir.

Bu vesile ile bu proje içinde yer alan tüm kurum ve kuruluşlara, teknik ekibimize ve değerli yöneticilerimize tüm sporcularımız ve öğrencilerimiz adına teşekkür ederiz.”denildi