Bu yıl bireysel branşlar ve takım sporlarında Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu liglerindeki turnuvalara katılan Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Beden Eğitim ve Spor Yüksekokulu (BESYO) öğrencileri, aldıkları güzel derecelerle üniversiteyi gururlandırdı. Mayıs ayında katıldıkları yarışmalarda göz dolduran öğrencilerimiz başarılarına yenilerini ekledi.

13-15 Mayıs tarihlerinde Afyon Kocatepe Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen Ünilig Judo karşılaşmalarına katılan öğrencilerimiz evine madalya ile döndü. kadınlarda Revşan Yazıcı gümüş madalya, erkeklerde Samet Kumtaş bronz madalyayı BEÜ’ye kazandırdı.

19-22 Mayıs tarihleri arasında İzmir’de düzenlen 17. Türkiye GNÇ Sporfest Üniversite Oyunlarında ise Atletizm Erkek yarışlarında, aynı zamanda Öğrenci Konseyi Başkanı olan Doğukan Kilcioğlu sergilediği yüksek performansla gümüş madalya elde etti.

Ayrıca BEÜ Masa Tenisi Takımı, Afyon’da 13-17 Mayıs tarihlerinde düzenlenen Unilig karşılaşmalarında kadınlarda 60 üniversite takım arasından 6., erkeklerde ise 78 takım arasından 8. sıraya yükseldi.

BEÜ’lü öğrenciler katıldıkları tüm branşlardaki karşılaşmalarda elde ettikleri başarılarla BEÜ’nün adını kürsüye taşıdı. Bu başarılarla BESYO öğrencileri 2022 yılında düzenlenen üniversiteler arası karşılaşmalarda bireysel sporlarda toplam 1 altın, 3 gümüş, 2 bronz madalya; takım sporlarında ise toplam 3 ikincilik kupasını BEÜ’ye kazandırmış oldu.

Editör: TE Bilişim