Zonguldak Deplasmanlı Süper Amatör Lig'e yükselme Play-off Çaycuma Grubu’nun son maçında  Sefercikspor ile Gökçebeyspor şampiyonluk maçında karşılaştı.  24 Nisan Pazar (Dün)  Çaycuma ilçe Stadı’nda oynanan müsabaka 1-1 sona ermesi nedeniyle şampiyon belirlenmedi. Sahadan 1’er puanla ayrılan İki takım da 7’şer puana sahip olmaları nedeniyle statü gereği yeniden final maçında karşılaşacak.
30 Nisan Cumartesi saat 14:00’da  Çaycuma ilçe Stadı’nda oynanacak olan şampiyonluk maçı hakkında Zonguldak İl Tertip Komitesi Başkanı Metin Malkoç önemli açıklamalarda bulundu.  
Malkoç, Sefercikspor- Gökçebeyspor arasındaki şampiyonluk maçında kazanan takım Süper Amatör lige çıkacağını, beraberlik halinde ise 15’er dakikalık 2 uzatma devresi oynanacağını ve yine beraberle bitmesi halinde ise şampiyonu penaltı atışları belirleyeceğini söyledi. Ayrıca Malkoç, Merkez Play-off Grubu’nda şampiyon olarak Süper Amatör Lige yükselen Elvanpazarcıkspor’u da kutladı.  

ŞAMPİYONLUK İÇİN YENİDEN KARŞILAŞACAKLAR 
Sefercikpor- Gökçebeyspor şampiyon maçının 30 Nisan Cumartesi saat 14:00’da  Çaycuma ilçe Stadı’nda oynanacağını söyleyen Malkoç, “Çaycuma grubumuzda 4 takım tek devrede lig usulü oynuyordu, diğer grupta da aynı şekilde Play-Off’ları oynattık. Burada öyle bir tesadüf ki son maça denk geldik. Sefercikspor ile Gökçebeyspor kulüpleri aynı puanla son maça geldiler.
Müsabakanın galibiyet halinde kim galip gelirse şampiyon olacaktı fakat maç berabere bitti. Bu da şunu gerektiriyordu; futbol müsabaka talimatlarına göre iki takımın beraberliği, puan eşitliği halinde ikinci bir müsabaka yapılma gereksinimi duyuldu. 
TFF ile yaptığımız görüşmelerde de bize bu bilgileri izah ettiler. Önümüzdeki hafta Cumartesi günü saat 14:00’da her iki kulüp de yeniden karşılaşacak. Bu müsabakada nihai sonuç alınacak, beraberlik halinde uzatma ve penaltılar olacak. Böylece Çaycuma grubumuzdan Süper Amatör Lig’e çıkan takımı belirleyeceğiz.  Fener Sentetik Sahası’nda güvenlik zaafiyeti yaratabileceğinden müsabakayı Çaycuma Çim Sahası’nda oynatmayı düşünüyoruz.” dedi.

MERKEZ GRUBU’NDA DA KARIŞIK BİR DURUM VARDI
Merkez Grubu hakkında da  konuşan Malkoç, “Merkez grubunda da karışık bir durum vardı birçok rivayetler ve söylentiler vardı.  Müsabakalar oynanmadan önce biz herhangi bir açıklama yapma gereksinimi duymadık. Müsabaka sonucunu bekledik. Tersanespor’da Capeti Merkezspor ile Elvanpazarcıkspor’da İnağzıspor ile karşılaştılar. Elvanpazarcıkspor İnağzıspor’u 4-2 yenerek 2021-2022 sezonunda 1. Amatör Küme şampiyonu olarak gelecek sezon Deplasmanlı Süper Amatör Lig’de oynamaya hak kazandılar.”dedi.

ELVANPAZARCIKSPOR’U KUTLADI
Ayrıca Malkoç, “Sizin aracılığınızla Elvanpazarcıkspor’u kutluyoruz, yeni sezonda Süper Amatör Lig’de başarılar diliyoruz. Ayrıca Play-Off’ta mücadele eden diğer takımlarımıza da gösterdikleri mücadeleden ve centilmenlikten dolayı federasyonumuz ve arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum.”dedi.

Editör: TE Bilişim