Kdz. Ereğli Belediye Başkanı ve Kdz. Ereğli Belediyespor Yönetim Kurulu Başkanı Halil Posbıyık, Pazar günü oynanacak sezonun ilk maçı öncesinde yönetim kurulu, teknik heyet ve futbolcularla moral kahvaltısında bir araya geldi. Posbıyık, buradaki konuşmasında; yönetim olarak teknik ekibe ve futbolculara güvendiklerini belirterek, “Sizlerden başarı istiyorum, savaş istiyorum. Yaptığımız çok değerli transferler var. Başarıya doğru inşallah gitmek istiyoruz. Biz Ereğli Belediyesi olarak, yönetim kurulu arkadaşlarımızla birlikte imanlıyız, inanıyoruz ve iddialıyız. Maddi, manevi bütün gücümüzü ortaya koyduk”dedi.

Bölgesel Amatör Lig’de 31 Ekim Pazar günü sezona Çilimli Belediyespor deplasmanı ile başlayacak olan Kdz. Ereğli Belediyespor’un yönetimi, teknik ekibi ve futbolcuları moral kahvaltısında bir araya geldi.

POSBIYIK, “BÜTÜM MESELE BİRLİK, BAREBERLİK VE SEVGİ”

Halk Kafe’de düzenlenen kahvaltı etkinliğinde konuşan Kdz. Ereğli Belediye Başkanı ve Kdz. Ereğli Belediyespor Yönetim Kurulu Başkanı Halil Posbıyık, sezona iyi hazırladıklarını ve iddialı olduklarını belirterek, “Sezon açılışına çok az bir zaman kaldı. Uzun yıllardan beri Ereğli Belediyespor’un başkanlığını yapıyorum. Çok güzel günler de geçirdik, çok sıkıntılı günler de geçirdik. Ancak bu dönem gerçekten çok mutluyum, sporda başarı da olur başarısızlık da olur bunların hepsini öğrendik uzun yıllardır ama yönetim kurulumuzun birlik beraberlik içerisinde olması ve bütün yönetim kurulu üyelerinin başarı için birbirleriyle adeta yarışmalarından son derece mutlu olduğumu özellikle ifade etmek istiyorum. Gece saat 12’lere 1’lere kadar bu takımın iyiliği için büyük bir efor sarfettiklerini görüyorum ve hepsinin de birbirleriyle barış içerisinde, sevgi içerisinde sadece Ereğli’nin başarısı için koştuklarını görmekten büyük zevk duyuyorum. Bütün mesele birlik beraberlik ve sevgi, bu yönetim kurulu için de böyle taraftarlarımız için de böyle aynı zamanda futbolcularımız için de böyle. Eğer birlik beraberliği, kardeşliği, arkadaşlığı ön plana çıkardığımız takdirde başarının gelmemesi mümkün değil. Uzun yıllardan beri yöneticilik yapıyorum, belediye başkanlığı yapıyorum, başarının gelmesi için; bir disiplin, iki birlik beraberlik ve arkadaşlık. Bir amaç için bir araya geldi futbolcu arkadaşlarımız burada antrenörümüzün başkanlığında ve amacımız ve hedefimiz var. Bu hedefe ulaşmamız için hep birlik beraberlik içerisinde olmamız lazım, birbirimizi sevmek zorundayız, en azından saygı duymak zorundayız. Çünkü bir takımın başarısı için herkesin birbirine görev esnasında yardım etmesi, destek vermesi gerekiyor.”dedi.

“TEKNİK EKİBİMİZ ÇOK DEĞERLİ KİŞİLER”

Takımı çalıştıran teknik antrenör ve ekibinin çok değerli kişilerden oluştuğunu ve onlara güvendiklerini kaydeden Posbıyık, “Çok değerli antrenörümüzle tanıştık, onun beyefendiliğini gördük, adamlığını gördük. Benim için de zaten en önce Büyük Atatürk’ün de söylediği gibi sporcunun da zeki, çevik aynı zaman da ahlaklısı son derece önemli. Antrenörümüz gerçekten çok değerli bir insan, büyük bir uyum sağladık. Yardımcı antrenörlerimiz de aynı şekilde, zaten hep birbirini tanıyan ekipler, bizim en büyük şansımız bu. Hepsinin büyük azim ve gayretle çalıştıklarını görüyorum. Takımla her zaman bir arada olamıyorum, futbolcularımızı her zaman göremiyorum ama isim isim hepsini biliyorum. Aldığım bilgilere göre, herkesin büyük bir azimle tek noktada hedefe doğru koştuklarını duymaktan da büyük mutluluk duyuyorum.”diye konuştu.

“EREĞLİ’DE YAŞAYAN HERKES, BELEDİYESPOR’A SAHİP ÇIKMALI”

Posbıyık, Kdz. Ereğli Belediyespor’a Ereğli’de yaşayan herkesin maddi ve manevi destek sağlamasını istediğini söyledi ve “Bu sadece belediyenin takımı değil, herkes kafasına bir defa bunu koyması lazım. Bu Ereğli’nin takımı, Kdz. Ereğli’de yaşayan çocuğundan büyüğüne kadar tüm insanların takımı. Bu takım Ereğli’yi başarıya sürüklemek için, sporda öne çıkmak için büyük bir gayret gösteriyor. Dolayısıyla biz ne yaparsak yapalım eğer Ereğli halkını bu inanca, bu inanışa sahip çıkmaya çağıramazsak, davet edemezsek başarı gelmez. Onun için ben buradan Ereğli’de yaşayan tüm insanlarımıza seslenmek istiyorum; başarının gelmesi için taraftarlarımız olarak sizlerin büyük bir gayretinizi sadece madde anlamda değil, manevi anlamda da bekliyoruz. Bizi destekleyini takımınıza sahip çıkın. Nasıl sanatta, kültürde, ekonomide Ereğli’yi lider bir kent olarak görüyorlarsa sporda da Ereğli’nin artık liderliği hak ettiğini düşünüyorum. Benimle beraber yönetim kurulu üyelerimizin de aynı duyguları beslediğini çok net görüyorum. Bu inanç birliği bir araya geldikten sonra başarıyı yakalamamak mümkün değil. Özellike son zamanda basınımızın da takıma çok büyük ilgi gösterdiğini görüyorum, duyuyorum. Bu da bizi çok mutlu ediyor. Çünkü her konuda önderlik eden yerel basınımızın desteğini tam olarak alamadığımız takdirde yine başarıya gitme yolunda eksik kalırız. Bu faktörler bir araya geldikten sonra bizim önümüzde durmak mümkün değil.”ifadelerine yer verdi.

“SİZLERDEN BAŞARI İSTİYORUM, SAVAŞ İSTİYORUM”

Bu sene sezonun zorlu geçeceğini dile getiren Posbıyık, şu ifadelere yer verdi:

 “279 tane takım var. Gruplar arasında da mücadele olacak sadece şampiyon olmak da yeterli olmuyor. Ama zorluklar bizi yıldırmaz, çünkü Ereğli’de taraftarımızla, halkımızla, sporcularımızla, basınımızla bütünleşmiş halde olduğumuzu görmek başarının işaretini vermeye başladı diye düşünüyorum. İnşallah başarılı olacağız. Özellikle çok değerli antrenörümüzün başkanlığında futbolcularımıza çağrıda bulunmak istiyorum; lütfen sevgiyi ön planda tutun. Asla kırgınlık filan istemiyorum aranızda. Hep sevgiyle birbirimizin yanında olmamız lazım. Başarılı olmanızı istiyoruz, tek dileğimiz bu. Biz yönetim olarak, belediye başkanı olarak basınımızla birlikte Ereğli halkı olarak sizin arkanızdayız. Size en iyi şartları temin etmek için elimizden geleni yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Fazlasını da yapacağımızdan endişeniz olmasın. Ben verdiğim sözü tutan bir insanım. Pazar günü ilk maçımıza başlıyoruz. Allah’a dua ediyorum ilk maçta başlangıcımızı iyi yaparız. Sizler bu başlangıç serilerini iyi yaptığınız zaman takımın başkanı olarak beni de güçlü kılarsınız. Benim elim kuvvetli olduğu zaman ben de o zaman her türlü desteği Ereğli halkından her türlü desteği alırım. Hiçbir zaman sözümün gerisinde kalmayız, size en iyi şartları sunarız. Ama sizlerde başarılı olacaksınız. Sizlerden başarı istiyorum, savaş istiyorum. Yaptığımız çok değerli transferler var. Başarıya doğru inşallah gitmek istiyoruz. Biz Ereğli Belediyesi olarak, yönetim kurulu arkadaşlarımızla birlikte imanlıyız, inanıyoruz ve iddialıyız. Maddi, manevi bütün gücümüzü ortaya koyduk ve hazır vaziyette yolumuza devam etmek istiyoruz.”

Çok sayıda basın mensubunun da takip ettiği kahvaltı etkinliği kulüp yönetimi, teknik ekip ve futbolcuların toplu fotoğraf çektirmesi ile son buldu.