Ulus ve Köylerine Hizmet Derneği Başkanı Satı Lütfü Okçu, İçişleri Bakanlığı tarafından onaylanan “bisikletim var benim” projesindeki gelişmeleri kamuoyu ile paylaştı. Festival alanlarına yönelik çalışma yapıldığını, 8 km’lik Bisiklet Güzergahı ve Rotası’nın da belirlendiğini söyledi. Proje kapsamında kullanılacak bisiklet kasklarının satın alındığını belirten Okçu, Çanakkale şehitliklerine yapılacak geziler için de araç temininin yapıldığını bildirdi.

Ulus ve Köylerine Hizmet Derneği tarafından projelendirilen ve T.C. İçişleri Bakanlığı, Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından yapılabilirliği uygun bulunarak desteklenen Bisikletim Var Benim projesi hakkında değerlendirmelerde bulunan Dernek Başkanı Okçu, şunları söyledi:

“19 Kasım 2020 tarihinde Bakanlığımızca onaylanan; Dernek olarak gerçekleştirdiğimiz dördüncü projemiz olan ‘Bisikletim Var Benim’ adlı projemizin Protokol imzaları 25 Kasım 2020 tarihinde imzalanmıştır.

8 KM’LİK BİSİKLET GÜZERGAHI HAZIRLANDI
2021 yılında başlayan projemiz kapsamında bisiklet parkurlarımızın rehabilite edilmesi, Festival Alanlarının belirlenmesi’ amacı ile çalışmalar gerçekleştirilmiş ve İlçe Merkezinde, gelen misafirlerimize ve bisiklet severlere yönelik olarak 8 km’lik ‘Bisiklet Güzergâhı ve Rotası’ hazırlanmıştır. Belirlenen bu ‘Bisiklet Güzergâhı ve Rotası’ yakın zamanda harita üzerine aktarılarak halkımız ile paylaşılacaktır.

BİSİKLET KASKLARI GELDİ
‘Bisikletim Var Benim’ adlı projemiz kapsamında bisiklet kullanımı sırasında yaralanmaları engellemek amacı ile kullanımı gerekli olan bisiklet kasklarımız 15 Temmuz 2021 tarihi itibarı ile alımı işlemi tamamlanarak envanterimize aktarılmıştır.

ÇANAKKALE ŞEHİTLİKLERİ ZİYARET EDİLECEK
Çanakkale şehitlik ziyaretlerimiz ise Ağustos ayı ve Eylül ayının ilk haftası olarak belirlenmiş olup gerekli anlaşmalar yapılarak Araç temini yapılmış, Oteller ile ilgili kaparolar yatırılmış, Rehber tarihi alınmıştır. Şehitlik ziyaretimiz için tüm hazırlıklar tamamlanmıştır.

DESTEK VERENLERE TEŞEKKÜRLER
Desteklerini bizlerden hiçbir zaman esirgemeyen T.C. İçişleri Bakanlığımıza, Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tüm personelimize, Ulus İlçe Kaymakamımız Sayın Mehmet Sadık Kılıç’a, AK Parti Bartın Milletvekilimiz ve Adalet Komisyonu Başkanımız Sayın Yılmaz Tunç’a, Zonguldak Orman Bölge Müdürümüz Sayın Faruk Bayraktaroğlu ve ekibine, Doğa Koruma Ve Milli Parklar 10. Bölge Müdürümüz Sayın Orhan Çatalçam ve ekibine, Bartın’da ve Ulus’ta bulunup desteklerini bizden esirgemeyen tüm kamu kurum ve kuruluşlarımızla, Dernek Yönetim Kurulu üyelerimize teşekkür ederiz.”

Editör: TE Bilişim