Futbolculuğu döneminde Beşiktaş'ın da formasını terleten Stefan Kuntz, Şenol Güneş'ten boşalan teknik adamlık koltuğunun yeni sahibi oldu.

TFF'den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"TFF Yönetim Kurulumuz, A Millî Takım Teknik Direktörlüğü görevi için Sayın Stefan Kuntz ile anlaşmıştır.

İmza töreni 20 Eylül Pazartesi günü saat 15.00'te Riva Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde düzenlenecektir.

Türk futbolu için hayırlı olmasını dileriz. "

2016'dan bu yana Almanya U21 Milli Takımı'nı çalıştıran Kuntz, Panzerler ile 2017 ve 2021 yıllarında Avrupa şampiyonluğu kazandı.

A Milli Takım, 2022 Dünya Kupası elemelerinde 8 Ekim'de Norveç, 11 Ekim'de ise Letonya ile karşılaşacak.

Türkiye G Grubu'nda 6 maçta topladığı 11 puanla, lider Hollanda ve ikinci Norveç'in iki puan gerisinde üçüncü sırada yer alıyor.

Milli Takım Yeni Teknik Direktörü STEFAN KUNTZ KİMDİR?

Stefan Kuntz 1692 doğumludur. Almanya’da forvet mevkiinde oynamıştır. Almanya millî takımı ile 1996'da Avrupa şampiyonluğu yaşamıştır. 1. FC Kaiserslautern ile de bir Almanya Ligi şampiyonluğu görmüştür.

1995'te Alman teknik adam Christoph Daum tarafından Türkiye Ligi şampiyonu Beşiktaş'ye transfer oldu. Böylece kariyerinde ilk ve son kez Almanya dışına çıkmış oldu. Türkiye'de 32 lig, 2 kupa maçına çıktı. Sezon başında Şampiyonlar Ligi elemelerinde Rosenborg ile Beşiktaş, ilk maçını 3-0 kaybetmişti. Rövanş maçında 8. dakikada Kuntz, takımını 1-0 öne geçirse de daha sonra Rosenborg skoru 1-1 yaptı. Kuntz, 85. dakikada attığı penaltı ile Beşiktaş'ı oyunda tutsa da, Beşiktaş maçı 3-1 kazanmasına rağmen elendi. Beşiktaş, başarılı bir sezon geçiremese de Kuntz, biri penaltıdan 9 gol kaydetti.