Bölgesel Amatör Lig’de gruplarında şampiyon olan 8 takımda hayal kırıklığı yaşanıyor. Komsu takım Bartınspor olmak üzere toplam 8 takım gruplarını şampiyon bitirmesine rağmen play-off yükselme maçlarında elenerek 3.lige çıkma hayallerini ileriki yıllara bıraktılar.
BARTINSZPOR’DAN AÇIKLAMA GELDİ
Bartınspor yönetimi statüyü eleştirerek şampiyon olan takımlara haksızlık yapıldığı görüşünde. Konu hakkında açıklama yapan Bartınspor yönetimi şu görüşlere yer verdi: “Statüsüne sürecin başından beri karşı çıktığımız 2021-2022 Türkiye Bal Ligleri sezonu 22.04.2022 tarihi itibari ile son bulmuştur.
Asıl amacı üst liglere oyuncu, antrenör yetiştirmek olan bu ligde bazı kulüplerimiz 3-4 sezondur bazı kulüplerimiz kurulduğu yıldan beri bu ligde mücadelesini sürdürüp bir üst lig olan 3. Lige çıkmak için şehriyle, camiasıyla, oyuncusuyla çaba göstermektedir.
Bizler; bu bildiriyi yapan 8 kulüp olarak kendi bölgesel liglerimizi ŞAMPİYON ünvanı ile bitirip play-off sistemine dahil olduk kimi kulüplerimiz normal sezon dahil tek bir mağlubiyet dahi almadan, kimi kulüplerimiz penaltı sistemiyle elenerek, kimi kulüplerimiz 1 puan farkla play-off gruplarını 2. olarak bitirmişlerdir.
Gelinen noktada bir sezon boyunca yapılan hatırı sayılır miktarda maddiyat, kurulan profesyonel lig hayalleri heba olmuştur.
Umudumuz şudurki;2022-2023 sezonunda 3. Ligde bir grup daha oluşturulup haksız statüde bir yıl boyunca harcanan emekleri heba olan gruplarında ŞAMPİYON olan 8 kulübünde 3. Lige alınmasıdır. Bu uygulamanın emsalini 2 yıl önce pandemi sürecinde gruplarını 3 veya 4. sırada tamamlayan kulüplerin dahi profesyonel lige alınmasıyla hep beraber yaşadık. Türkiye Futbol kamuoyuna saygıyla duyurulur”
3.LİG’E ÇIKAMAYAN 8 ŞAMPİYON TAKIM
1-Adana 1954 Fk
2-Bartın Spor
3-Belediye Bolvadin Termal
4-Doğubeyazıt Belediye Spor
5-Gaziantep Ankas Spor
6-İnegöl Kafkas Spor
7-Özgüzeldere Spor
8-Silivri Spor
3.LİG’E ÇIKAN 9 TAKIM
1-Muş 1984 Muş Spor
2-Eynesil Belediyespor
3-Arguvan Belediye Spor
4-Kepez Belediyespor
5-Amasya 1968 Futbol Kulübü
6-Sapanca Gençlikspor
7-Bulvarspor
8-Ayvalıkgücü Belediyespor
9-Efeler 09 Spor Futbol Kulübü