Devrek Belediyesi tarafından bu yıl ilki düzenlenen “1.ULUSAL DEVREK SAFDER KARTOĞLU YARI MARATONU” üç kategoride başladı.

Ülke genelinden 600 sporcunun katıldığı, 21 kilometre uzunluğundaki yarı maraton, 10 kilometrelik koşu ve 3 kilometrelik halk koşusu olarak başladı.

Koşu öncesi bir konuşma yapan Milli Atlet Safder Kartoğlu, tüm atletlere adına düzenlenen 1.ULUSAL DEVREK SAFDER KARTOĞLU YARI MARATONU”  katılımları nedeniyle teşekkür etti.

Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt da yaptığı konuşmada, atletlere Devrek’e geldikleri için teşekkür etti. Başkan Bozkurt, “Sporun bütünleştirici ve birleştirici yönü vardır. Safder babamız adına düzenlediğimiz maratonumuza hoş geldiniz. Safder babamız  bizleri maratonla tanıştırdı. Devrek’imizi hem ülkemizde hem de uluslararası koşularla dünyaya tanıttığı için kendisine şükranlarımı sunuyorum.  Bu yıl ulusal olan bu maratanumuzu gelecek yıl uluslararası yapacağız”dedi.

Devrek İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Cihan Durdubaş da, maratona katılan atletlere katılımları nedeniyle teşekkür etti.

Üç kategoride yapılan “1.Ulusal devrek Safder Kartoğlu Yarı Maratonu”na 10 kilometre uzunluğundaki koşuya 200, 21 Kilometrelik Yarı Maraton’a  150 ve 3 kilometrelik Halk Koşusuna da 250 koşucu katıldı.

Yarışmalar saat 10.00 ile 10.15 arasında başladı.

Devrek Belediyesi tarafından bu yıl ilki düzenlenen “1.ULUSAL DEVREK SAFDER KARTOĞLU YARI MARATONU” nun üç kategorisinden biri olan “10 Kilometrelik Koşu”su sonuçlandı.

10 Kilometrelik Koşu’nun erkekler bölümü birincisi Ahmet Alkanoğlu, İkincisi Levent Ateş ve Üçüncüsü de Mesut Akpınar oldu.

Aynı kategorinin Kadınlar bölüm birincisi Gülbahar Çetin, ikincisi Zuhal Kaya ve Üçüncüsü de Okyanus Yıldız oldu.