Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş Z HABER Genel Yayın Yönetmeni Atilla Öksüz ile birlikte canlı yayında Zonguldak gündemi hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Milletvekili Demirtaş, Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan’ın çalışmaları hakkında , ”Zonguldak’ta belediye başkanlığını Selim Alan yapmıyor TOKİ yapıyor, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yapıyor yapılan hizmetler hep buralardan” diyerek İsmet İnönü Parkı’ndaki kaykay pistinin kaldırılma sürecine de değindi.

Demirtaş Selim Alan için şu ifadeleri kullandı:

“Şimdi biz tabii ki Zonguldaklıların tercihine saygı duyarız, bizim adayımızı tercih etseler daha güzel hizmetler yapardık. Nihayetinde Selim Bey seçildi ve başkanlık koltuğuna oturdu. Zonguldak için başarılı olmasını diliyoruz. Ama uygulamalarına bakıyoruz, Başkan acemi olduğundan mı veya kişilik özelliklerinden midir bilemiyorum yani uygulamaları Zonguldaklılar’ın beklentilerini karşılayacak düzeyde bir hizmeti yok. Mesela bu sahil düzenlemesinde başkanın orada bir katkısı yok, projelerde vesaire katkısı olmuştur ama belediye bütçesiyle yapılan işler değil bunlar. Hepsi, TOKİ bütçesiyle, merkezi bütçeyle yapılan işler. AK Parti Ankara, İstanbul’u kaybedince, büyükşehirlerde hezimete uğrayınca; bizim gibi orta halli Anadolu illerinde, merkezi bütçe üzerinden kendi belediyelerini destekliyorlar. CHP Belediyelerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun’un bir açıklaması var. TOKİ ve Çevre Şehircilik Bakanlığı AK Partili belediyelere %97 kaynak ayırmış geri kalan muhalif belediyelere ise sadece %3 kaynak ayırmış. Yani aslında belediye başkanlığını TOKİ’nin genel müdürü yapıyor burada, aslında belediye başkanlığını Çevre ve Şehircilik Bakanı yapıyor burada. Selim Alan yapmıyor, gelen hizmetler oradan geliyor. Bizim önceki Belediye Başkanımız Muharrem Akdemir’e her türlü zorluğu çıkardılar. Asfalt vermediler, ödenek ayırmadılar; borçlarla sıkıştırdılar, İller Bankası’ndan hak ettiği yeterli payları vermediler. Şimdi iktidarın olanaklarıyla bir şeyler yapılıyor. Biz güzel yapılan her şeyin yanındayız. Zonguldak’a hizmet yapılacaksa TOKİ yapmış, o belediye yapmış bu belediye yapmış, bunun kimin yaptığının önemi yok. Önemli olan Zonguldaklı vatandaşlarımızın hizmet alması. Başkanı başarılı buluyor musunuz? Vallahi bulmuyorum. Bulmamamın sebebi de Zonguldaklı bulmuyor, bakıyoruz sokakta görüyoruz. Polemiklerle işi götürmeye çalışıyor. O oluyor bu oluyor… olmaz!

Bakın bu İnönü Parkı önüne yapılan kaykay pisti, 1 hafta olmuştu yanlış hatırlamıyorsam; 19 Mayıs törenlerinde kendisine ifade ettim. Sayın başkanım bu kaykay pisti İnönü Anıtı’nı kullanılamaz hale getirmiş, işlevini yitirmiş. Bu yapılan Zonguldaklılar tarafından İnönü’ye ve cumhuriyetin kurucu değerlerine saygısızlık gibi algılanıyor. Bunu bir an önce kaldırırsanız siz yarar görürsünüz aksi takdirde Zonguldaklıların vicdanında mahkum edilirisiniz dedim.

‘Ben yapmadım TOKİ yaptı’ dedi. Tamam, TOKİ de koymuş olabilir bunu ama sen Belediye Başkanısın, TOKİ’ye öneri getirdiğinde sana hayır mı diyecekler? Birincisi koydurmasaydın, bu Zonguldaklıların vicdanında yer etmez, bunu buraya koymayalım deseydin, hadi demedin; düşünemedin bunu. E uyarı yapmışız sana, söylemişiz. İl başkanımız Murat Pulat ile birlikte Sayın Valimizle konuştuk, sağ olsun takip edeceğini söyledi kendisi de. Arkasından İl Başkanımız Murat Pulat, İlçe Başkanımız Ebru Uzun, Milletvekilimiz Deniz Yavuzyılmaz, ben, 24 milletvekilimiz, genel başkan yardımcımız, sivil toplum örgütleri… Söyledik söyledik dilimizde tüy bitti.

Bunu keşke 5-6 ay sürdürmeseydi, inadından. Bunu inat ederekten sürdürmeseydi de hiç koymasaydı, bir. Bir hafta sonra kaldırsaydı, bu tepkilerden sonra.”