İki dönem Zonguldak Belediye Başkanlığı yapan, iki dönem Anavatan Partisi'nden, bir dönem de Milliyetçi Hareket Partisi'nden (MHP) milletvekili seçilerek TBMM'ye giren ve Enerji Bakanlığı yapan Zeki Çakan, Anavatan Partisi’nin kuruluş yıldönümü nedeni ile bir kuruluş sürecini anlatarak hayatını kaybeden kuruculara da rahmet diledi.

Çakan, 1984 yılında ANAP'tan Belediye Başkanı seçilmenin onuru ve gururunu yaşadığını belirterek şu ifadeleri kullandı:

“ANAVATAN PARTİSİ HAYAT FELSEFEM OLDU”

"39 yıl önce 1983 yılında rahmetli Cumhurbaşkanımız Turgut Özal’ın öncülüğünde Kurucular Kurulu ile siyasi yaşamına başlayan, Anavatan Partisi’nin 1984 yılında İl Belediye Başkanı olarak görevlendirilmemin onurunu ve gururunu hep yaşadım ve el an yaşıyorum.

Anavatan partisi iktidarlarında ve partimin siyasi yaşamında İl Belediye Başkanı, Genel Müdür, Milletvekili, Komisyon Başkanı, Grup Başkanvekili ve Bakan olarak görevlendirilmelerim benim devletime, milletime hizmetimi ve yaşam biçimimi oluşturmuştur.

Partimin ekonomik, sosyal, siyasal ve kültürel anlayışı, reformist niteliği, ileri görüşlülüğü, dünyaya bakışı ve açılışı ise hayat felsefem olmuştur.

Bu hedef ve düşünceleri oluşturan ülkeye hizmeti Hakk’a hizmet olarak değerlendiren ve bu anlayışı yüce Türk Milleti’ne sergileyerek hayata geçiren; başta sayın Cumhurbaşkanım Merhum Turgut Özal olmak üzere, Merhum Başbakanlarım Mesut Yılmaz ve Yıldırım Akbulut’u , Kurucular Kurulu’nda görevli olup da ebediyete intikal etmiş saygı değer kurucularımızı minnet, şükran, rahmet ve saygı ile anıyorum. Hayatta olan kurucularımıza sağlıklı ve uzun ömürler diliyorum. Kuruluş Yıldönümümüzü kutluyor, sağlık ve afiyetle nice yıllara diyorum."

Editör: TE Bilişim