Deva Partisi Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Umut Metin, Asma’da yol çökmesi sonucu trafiğe kapatılan Gazi Mustafa Kemal Bulvarı ile ilgili belediyeye tepki gösterdi.

Metin açıklamasında Kent Konseyi’nin park yeri sorunu ile ilgili yaptığı önerileri değerlendirerek Zonguldak’ta park yeri konusunda yeni bir yer önerisinde de bulundu.

DEVA Partisi Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Umut Metin’in konu ile ilgili yaptığı açıklamasında:

“Geçtiğimiz akşam vatandaşlarımız sosyal medya aracılığı ile bizimle iletişime geçerek bizleri davet ettiler. Bizler de Asma Mahallesi sakinlerinin yanlarına giderek görüştük. Vatandaşlarımızın talebi üzerine Gazi Mustafa Kemal bulvarında sel nedeniyle hasara uğrayan köprünün etrafındaki yolda incelemelerde bulunduk. Ne yazık ki çöken yol konusunda vatandaşların beyaz masaya başvuru yapmasına rağmen çalışmalar başlamamış. Yolun kullanımı ise belediye tarafından hafriyat ile kapatılmış.

Sayın Belediye Başkanına açık açık soruyoruz. Zonguldak Belediyesi'nin görevi İkincimakas geçildiğinde bitiyor mu? Buradaki vatandaşlarımız hizmeti hak etmiyor mu? Geçtiğimiz günlerde yine aynı şekilde Dilaver yolları gündeme gelmişti. Hizmet sadece şehir merkezine yaptırılan cami değildir. Onun önünde her Cuma fotoğraf çekilip sosyal medyadan da paylaşmak değildir. Görevinizi size her seferinde tekrar hatırlatmaktan zül duyuyorum. Zonguldak Belediye Başkanlığı makamı oturduğunuz yerden merkezi idarenin yaptığı işleri izleyip fotoğraf vermek değil, 19 mahallesine çıkıp yerel yönetim olarak dokunuş yapmaktır. Gönül belediyeciliği değil, garip bir belediyecilik anlayışı görmekteyiz. Mahallelere çıkmak için seçim dönemini beklemeyin, çıkacak yüzünüz olsun.

Bir başka konu ise Zonguldak Kent Konseyi yönetim kurulu Başkan Prof.Dr. Hakan Kutoğlu ve ekibinin Otopark sorunu için çözüm önerileri olumlu karşıladık. Lakin çözüm önerilerinden biri makul olmasına rağmen diğerinin makul olmadığını belirtmek zorundayım. Kargo şirketlerinin bulunduğu bir alana bir de otopark yapılması o çevrede yaşayan vatandaşlarımız için yaşam zorluğu oluşturacaktır. Terminal binasının bulunduğu yere yapılması ise çok olumlu bir durumdur. Tabi ki yoğun yağışlar yaşandığında problem olmaması için fizibilitenin titizlikle yapılması gerekmektedir.

Ekibimizle yaptığımız istişareler sonucu otopark alanı için öneride bulunuyoruz. Eski Kızılay Kan Merkezi alanı olarak bilinen yerine yapılan parkın altına yeraltı otoparkı yapılarak kullanılması çok uygun olacaktır. İnanıyoruz ki fizibilitesi yapılırsa hem trafiğin yapılan araç parkları konusundan rahatlamasını sağlayacaktır. Bir diğer önerimiz ise lavuar alanının altına da yer altı otoparkı ya da Ankara köprübaşı pazarının bulunduğu alana derenin üstü kapatılarak açık otopark yapılması uygun olacaktır. Zonguldak siyasetinde bulunan herkesin ortak akıl ile bu sorunun çözümünü bulmaya da davet ediyorum.”

Editör: TE Bilişim