Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kabine toplantısı ardından yaptığı açıklamaları ve ekonomideki gelişmeleri değerlendiren bir açıklama yaptı. Uzun açıklamasında, TL mevduat hesaplarını dolar kuru karşısında güvenceye alınmasına ve vatandaşın dalgalanan kur sebebiyle artan market giderlerinden adeta “kazık” yediğini ifade ederek yaşananlara tepki gösterdi.

İşte Ebru Uzun’un o açıklaması:

“Birkaç saat öncesine kadar "Ekonomik kurtuluş savaşı " verdiğimizi düşünüyorduk!

Dış güçlerin yine ülkemizi ve "şahlanan ekonomimizi" hedef aldığını düşünüyorduk!

Doların önlenemez yükselişinin  Cumhurbaşkanı'nın eylem ve söylemlerinden kaynaklandığını söyleyen, düşünen herkese ağız dolusu küfür ve hakaret edenler şu an reis doları nasıl düşürdü diye övünüyor.

Tuhaf bir dönemden geçiyoruz!

Ancak böyle ifade edebiliyorum, tuhaflığın ne olduğunu yazamıyorum ama hepimiz iliğimize, kemiğimize kadar hissediyoruz .

20 yıldır hedef 2023 diyenler; Bugün yaşadığımız ekonomik sıkıntılar sonucunda yaptıkları açıklamalarda "Hedef 2053"demeye başladı. Yakın zaman da hiçbir soruna gerçek bir çözüm önerileri yok çünkü.

Düne kadar ‘Nas’ dediler, ‘hüküm böyle’ dediler, ‘istediğiniz kadar anırın’ dediler, ‘faiz artmayacak siz ne bilirsiniz’ dediler, bütün temel ihtiyaçlarımızı bu inatlaşmayla üçe katladılar.

Ve sonunda faiz artırdılar ama adına "kur farkı" dediler!

Peki, dolar sigortalı TL mevduatından vatandaş olarak ne anlamalıyız. 

Bizim faturalarımız, market giderlerimiz  azalacak mı? Akaryakıta gelen zamlar geri çekilecek mi?

Tabi ki hayır...

Geçmişe dönük bir uygulama olmayacak, yediğimiz kazıklar yanımıza kār kalacak!

Ahhh bu "Dış güçler" ahh. Allah sizin layığınızı versin.”

Editör: TE Bilişim