CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, “bazı yolsuzlukları ortadan kaldırmanın yolu, hortumları kesmekten geçiyor” dedi.

Yavuzyılmaz, Halk TV’de Şirin Payzı’nın “Sözüm Var” programında; Payzın’ın yanı sıra Gazeteci Barış Terkoğlu ile Emin Çapa’nın sorularını yanıtladı.

ÖNEMLİ OLAN LİYAKAT SİSTEMİ YARATMAKTIR
“AK Parti iktidar kanadına yakın birçok ismin, çeşitli kamu kurumlarında yönetici vasfında görünerek birden fazla maaş aldıklarını bir kez daha yineleyen Yavuzyılmaz, şunları kaydetti:

Şöyle bir baktığımız zaman, üst düzey bürokrat sayısı yönetim kurulu başkanları, yönetim kurulu üyeleri, müdür yardımcıları, daire başkanları, basında bugün baktığınızda yaklaşık 100 bin… Yani bugün Türkiye’de, üst düzey Devlet Kurumu yöneticisine ihtiyacınız var. Ve bu 100 bin liyakatlı kişinin AK Parti’de olmadığı açık. Zaten hiçbir partide tek başına olmaz. Burada önemli olan bir liyakat sistemi yaratmak ve insanların, çocukluk yaşından itibaren yetenekleri doğrultusunda eğitilmeleridir. Bu sistem, o kadar az kişinin arasında dönen bir sistem ki, 100 binin üzerinde bürokrata göre az. Yoksa, daha dar anlamda, yaklaşık olarak bu çoklu maaşların 500 bin ila 1000 arasında olduğunu söyleyebiliriz.”

BAKAN SELÇUK ÖRNEĞİ
CHP Milletvekili Yavuzyılmaz, görevden ayrılan yada alınan bakanların, başka yerlerde görevlendirildiklerine ilişkin detayı ise şu şekilde sürdürdü:

“Burada kirli çıkar çatışmaların yaşandığını görüyoruz. Yani birisi Bakan oluyor, aynı zamanda ne yapacağını da bilemiyor, özel sektör ayağına devam ediyor. Kendi şirketlerinden mal alıyor, satıyor, böyle çarpık ilişkiler kuruyor veya bir Bakan görevinden ayrılır ayrılmaz özel bir şirketin yönetim kuruluna giriyor. Örnek; Eski Aile Çalışma ve sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Bakanlık görevinden ayrıldıktan veya alındıktan -her ne ise- iki hafta sonra Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları’nın (Kardemir) yönetim kuruluna giriyor.  Ve birdenbire aylık 309 bin 423 liralık bir aylığa sahip oluyor.”

YOLSUZLUKLARIN ORTADAN KALDIRILMASININ YOLU..!
İktidardaki AK Parti’nin aslında özel sektöre çok da sıcak bakmadığının ifade eden CHP Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, sözlerini şöyle tamamladı:

“Yani aslında AK Parti’nin özel sektöre çok da sıcak yaklaştığını söylemek, şu anlamda mümkün değil. Kardemir, Turkcell, Türk, Telekom gibi kuruluşların yönetim kuruluna baktığınız zaman, adeta özel şirketlerin üzerine çökmüş görünüyor. Acımasızca çöküyor ve hizmet kalitesini, piyasadaki değerlerini düşürüyor. Bu PTT gibi bir kamu kuruluşuysa; örnek olarak 2017’de 614 milyon lira gelir fazlası olan PTT, aynı yıl Türkiye Varlık Fonu’na devredildikten sonra zarar üstüne zarar ediyor ve 2019 Yılı Sayıştay Raporuna göre zararı 1 milyar 218 milyon liraya ulaşıyor. Eğer bir gün bu konuda bir program yaparsak, yolsuzluklarının her birini kalem kalem belgesi ile göstererek, bu hortumlar kesildiğinde, zararın nasıl kesildiğini de bir Cumhuriyet Halk Partisi olarak ispat edebiliriz. Yani bazı yolsuzlukları ortadan kaldırmanın yolu, hortumları kesmekten geçiyor.”

Editör: TE Bilişim