Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatlarıyla büyükşehir olmayan 51 ilde 4-5-6 Haziran tarihlerinde eş zamanlı saha çalışması yapıldı. Zonguldak’ta yapılan saha çalışmasında da genel merkez tarafından CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş ve CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu görev aldı.

Milletvekili Demirtaş ve Gündoğdu 3 günlük saha çalışmasını CHP Zonguldak İl Başkanlığı binasında değerlendirdi.

Gazeteciler ile bir araya gelen Demirtaş, 3 günlük süreci anlatarak
“Türkiye bir seçim atmosferine girdi. Bunu artık bütün kamu net bir şekilde görüyor. Biz istiyoruz ki bu durum erken seçime dönüşsün! Bir an evvel halkımızın mevcut iktidardan kurtulması gerekiyor. Artık vatandaşlarımız bu iktidarı taşımayacak duruma geldi. Sahada yaptığımız ziyaretlerde bunu iyice gözlemledik. 
Tek adam rejimi iflas etmiş durumda çalışamaz durumda… Millet ittifakının göstereceği 13. Cumhurbaşkanı Adayı, 13. Cumhurbaşkanı olacaktır! Biz, Cumhurbaşkanı seçimini kazandıktan sonra güçlendirilmiş parlementer rejimini tekrar geri getireceğiz! 
Esnaflarımıza ziyaretler gerçekleştirdik. Esnaflarımız da artık maliyetlerini karşılayamyacak konuma geldiler. Sanayicilerimiz ve iş insanlarımız da bu gidişattan rahatsızlar. Pazaryerindeki esnafla görüştük. Tezgahları bomboş… Vatandaşımız pazardan meyve ve sebzeyi gram olarak değil adet adet alıyor. Taksi esnafı da benzin fiyatlarının, yedek parça fiyatlarının ve vergilerin artmasından şikayetçi. Esnaflar bu durumun altından kalkamadıklarını ifade ettiler.  Bu rahatsızlıkları gidermenin çözüm yolu iktidarı değiştirmekten geçiyor. “Eğitim şart!” dediğimiz gibi artık “Değişim de şart!” Biz Zonguldak’a güveniyoruz.” dedi.

CHP Kırklareli Milletvekili Gündoğdu ise Zonguldak’taki gözlemlerini aktararak “Böyle kötü bir yerel yönetim görmedim” dedi.
Gündoğdu açıklamasının devamında da şu ifadeleri kullandı;
“Mevcut iktidar artık gidici. Onlar gittiklerinde iktidara gelecek olan kim? CHP ile Millet İttifakı. Bunu Zonguldak’ta gördük, yaşadık ve hissettik.  Milletimizin canı yanmış, herkes geleceğiyle ilgili kaygı duyuyor. Sahada yaptığımız ziyaretler esnasında dinlediğimiz bir vatandaşımız; “Ben doğmamış çocuğumun geleceğiyle ilgili kaygı duyuyorum. Önceden AKP’ye MHP’ye oy vermiştik ama artık oyumuz Cumhuriyet Halk Partisi’ne.” dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi olarak erken seçim istiyoruz. Erken seçim olsa da olmasa da bu sandığa elbette gideceğiz. Sandıktan kaçamayacaklar!
Türkiye son zamanlarda çok sıkıntılı günler geçiriyor. Zamlar, enflasyonlar ve idari yönetim bozuklukları hepimizin canını sıkıyor. Gelen zamlar, yükselen kötü değerler Türk halkını ezmektedir. Ekonomi bozulabilir ama akılcı politikalarla da düzeltilebilir. Amma velakin bir ülkenin huzurunu kaçırdığınızda ne yaparsanız yapın huzuru geri getiremezsiniz. Türkiye’de huzur kaçmıştır!”

Editör: TE Bilişim