Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun ekonomideki kötü gidişatı eleştirerek Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 1 yıl önce yaptığı açıklamalarını hatırlattı.

Uzun, vatandaşın tenceresinde dert kaynıyor diyerek Ekmek ve dolmuş ücretleri ile asgari ücret hesabı yaptı.

Ebru Uzun’un açıklaması şu şekilde:

"Çok değil bundan bir yıl önce ;

“Bırakın Allah’ınızı severseniz ya… Ya böyle bir şey var mı Türkiye’de ya… Yani bugün evine ekmek götüremeyen biri var mı Türkiye’de ya… İnanıyor musunuz bunlara? Bazı şeyleri siz kendiniz çözün ya… Var mı böyle bir şey? Elhamdülillah bugün Türkiye her şeyiyle, asgari ücretiyle, maaşıyla çok çok ülkeleri geride bırakmış bir Türkiye var. Büyüme oranına bakıyorsun şu anda dünyada en iyi noktada olan bir ülkeyiz. IMF'nin, OECD'nin ölçeklerine bakıyorsun, en iyi konumda olan ülke konumundayız ama bunlar hesap kitap bilmiyorlar.” Demişti Sayın Cumhurbaşkanı.

Dolarla mı maaş alıyorsunuz ? Diyerek aklımızla dalga geçenlerin halimizi anlamalarını umuyoruz!

Zonguldak’ta son yapılan ekmek ve dolmuş zamlarından sonra ,bırakın bir yıl önceki alım gücünü birkaç ay içinde eriyen bütçemize bakalım .

1 Ocak 2022 ‘de asgari ücret tutarı olan 4.250TL ile  4 TL  olan dolmuşa 1062 kez binilebiliyor iken ,5 TL olan dolmuşlara bugün itibariyle 850 kez binilebiliyor.

Yine 4.250 TL ‘lik asgari ücretle fiyatı 3TL olan ekmekten 1416 adet alınabiliyor iken ,fiyatı 4TL’ye çıkan ekmekten 1062 adet alınabiliyor.

En düşük emekli maaşının 2500 TL olduğunu düşünürsek ki,maaş demeye insanın dili varmıyor ,en temel gıda maddesi olan ekmeği ve en temel haklarından  olan ulaşım hakkına erişebilmesi için mucizeler yaratması gerekiyor. Zonguldak Belediyesi tarafından hala çözülemeyen ‘Halk Otobüsleri’ sorunu  öylece beklerken ,emeklilerin ücretsiz ulaşım hakkınında ortadan kalkmasıyla sırtındaki kamburu dahada büyüttü.

Yaşamak için ihtiyaç duyduğumuz hemen her şey ateş pahası.Herkes kendi çektiği çileyi biliyor ,canı yandıkça marketi suçluyor,esnafı suçluyor,fırıcıyı suçluyor ,dolmuşçuyu suçluyor ama ülke ekonomisini bu hale getirenlere ses çıkartamıyor!! Rehin alınmış gibiyiz ,hayatta kalabilmek için milletçe mücadele ediyoruz.Vicdanla ,akılla ,TÜİK’in kırk takla attırdığı ilginç verileriyle açıklanabilecek bir durum değil bu.Vatandaşın tenceresinde dert kaynıyor."

Editör: TE Bilişim