Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun koronavirüs salgınının ekonomiyi ciddi anlamda yaraladığını belirterek devletin adil bir şekilde vatandaşa yardımcı olması gerektiğini belirtti. Uzun en son 30 ambulans şoförünün typ kapsamında işe alımında torpil yapıldığını belirterek “TYP kapsamında işe alımların, sayısı ne olursa olsun mutlaka noter huzurunda kura ile yapılmalıdır” ifadelerini kullandı.

Ebru Uzun açıklamasında;
“Ekonominin hızla kötüye gittiği bir dönemde, pandeminin de ekonomiye eklediği ağır yük; toplumun tüm kesimlerini derinden etkiledi ve etkilemeye de devam ediyor.

Bir, bir kapanan işyerleri, ticarethaneler, işletmeler sadece sahiplerine değil, oralarda çalışan emekçilere de ağır faturalar çıkarttı.

Sayıları hızla çoğalan işsizler ordusu böyle bir dönemde, tüm yurttaşlarına karşı devletin hiç olmadığı kadar adil, eşit, tarafsız bir baba şefkatinde olacağına inanıyorlar ve mücadeleden vazgeçmiyorlar.

Ama maalesef kazın ayağı hiç de öyle değil! Gün geçmiyor ki İŞKUR’un TYP kapsamıyla işe aldığı insanlar konusunda bir iddia gündeme gelmesin.

En son olarak TYP ile Sağlık Müdürlüğüne 30 ambulans şoförünün AKP’nin hazırladığı bir liste dâhilinde işe alındığı ve görevlerine başlatıldığı iddiaları ve şikâyetleri tarafımıza ulaşmış bulunuyor.

Daha önce Milletvekilimiz Sayın Deniz Yavuzyılmaz’ın İşkur’un TYP uygulamalarındaki suistimallerle ilgili verdiği soru önergesi zihinlerde tazeliğini korurken, Merkez İlçe Örgütümüze gelen çok sayıda ihbar ve şikâyeti bu taraflı ve adil olmayan çarpıklığı kamuoyu ile paylaşmak görevimizdir.

Adının içerisinde ‘Adalet’ gibi çok kutsal bir kavramın olduğu iktidar partisi; binlerce işsiz ve çaresiz insanımızın bu dönemde kendisine yakın yada biat etmek zorunda olanları TYP kapsamında işe yerleştirirken, diğer vatandaşlarımızı nasıl gözden çıkarttığı  aslında nasıl adaletsiz bir düzeni ve sistemi uyguladığının en somut örneği olarak karşımızda durmaktadır.

TYP kapsamında işe alımların, sayısı ne olursa olsun mutlaka noter huzurunda kura ile yapılmalıdır.

İhtiyaç sahiplerinin bürokrat yada siyasiler tarafından kuruma yönlendirilmesi, kurumunda bu başvuru listelerinde değerlendirme yaparak tek, tek belirleme yetkisini kullanabilmesinden mutlaka vazgeçilmelidir.

Son olarak TYP kapsamında işe alınan 30 kişinin iddia edildiği gibi; eşit olmayan ,taraflı ,çarpık ve  vebal altındaki uygulamaların CHP Merkez İlçe Örgütü olarak takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygı ile duyururuz.” Dedi.

Editör: TE Bilişim