Prof. Dr. Ümit Özdağ CNN Türk’te katıldığı programda “Türk milliyetçileri İYİ Parti’den desteklerini çekecekler. Son 2 seçimde İYİ Parti’ye büyük destek vermişlerdi. İYİ Parti’deki bu adımları gördükçe desteklerini çekecekler. Zaten çekiş süreci başladı. Bunun sonuncunda bugün atılan adımların ne kadar yanlış olduğu ortaya çıkacak.” dedi.

Özdağ, başlattıkları yeni hareketin ve kurulacak partinin yol haritasından bahsetti; “Diğer partileri ölçü alan bir partiden bahsetmiyoruz. Partinin kendi ölçüleri ile kendisini tanımlayan bir siyasi parti hareketinden bahsediyoruz, Atatürk çizgisinde Türk milliyetçiliğini savunan, bugün Türkiye’yi karşı karşıya olduğu ağır krizden çıkaracak. Dışarda Türkiye etrafında kurulan kuşatmayı kıracak deneyimli vatansever, Türk milliyetçisi, birinci meclisin asil politik duruşunu temsil eden bir çizgide olacağız.” dedi.

Ümit Özdağ, liderliğinde kurulacak partinin gençler ve kadınları ön plana çıkaran, bugüne kadar hiç siyaset yapmamış akademisyenler, iş insanları, gazeteciler, deneyimli siyasetçilerin aralarında olduğu bir ekip tarafından kurulacağını belirtti.

Özdağ, “Tek başınıza iktidar mı yoksa ittifak mı?” sorusuna, ” İttifakların cepheleşme oluşturduğunu düşünüyoruz. İYİ Parti kurulurken de üçüncü seçenek olmak için kurulmuştu.” cevabını verdi.

Editör: TE Bilişim