Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Devrek İlçe Başkanı Yaşar Bükrü, ülke ve Devrek gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
ARTIK MIZRAK ÇUVALA SIĞMIYOR
      Açıklanan işsizlik rakamlarının bir kez daha ülke ekonomisinin ağır hasta olduğunu gösterdiğini belirten Başkan Yaşar Bükrü, “İşsiz sayısı 938 bin kişi artmış. Gerçek işsiz sayımız ise son bir yılda 1 milyon 120 bin kişi artarak 7 milyon 724 bine ulaşmış. Son bir yılda çalışma çağındaki nüfus 800 bin kişi artmasına rağmen bunlardan sadece 137 bininin iş gücüne katılmış. Verilerle oynayarak gerçekleri gizleyemezsiniz. Artık mızrak çuvala sığmıyor. İnsanlar işsizlikten inim inim inliyor. İşsizlik Cumhuriyet  tarihinin en kötü dönemini yaşıyor, milletin canını gerçekten çok yakıyor.”ifadelerini kullandı.
MİLLETİN SESİNİ NE SARAY NE DE HAVUZ MEDYASI İŞİTİYOR
     “Halkın yoksulluğa, yoksunluğa itildiğini ve çaresiz bırakıldığını”söyleyen Başkan Bükrü, “Milletimiz borç harç içinde bırakılmıştır. Bu borç milletin kemiğine dayanmıştır. AKP ülkeyi yönetemiyor, savuruyor. Esnaf, memur, işçi, emekçi, emekli kan ağlıyor. Hayat pahalılığı altında yoksul halk inim inim inliyor, esnaf siftah yapamaz durumda, vatandaş kirasını, elektrik ve doğalgaz ve su paralarını ödeyemez durumda. İnsanlar borç batağında kredi kartları patlamış icra ve iflaslas çoğalmış insanlar mutsuz ve çaresizliğe, ne yapacağını bilemez hale getirilmiştir. Protestoya düşen senet tutarının, karşılıksız çeklerin, bankaların tahsil edemediği borçların arttığını, milletin yuvasının yıkılmasına neden oluyor. Milletin sesini ne saray ne de havuz medyası işitiyor. Tabi onların işi tıkırında.”dedi.
      “AKP iktidarının israfın, debdebenin, şatafatın doruklarında gezerken milletten iyice koptular”diyen Başkan Bükrü, esnafın, çiftçinin perişan olduğunu, elektrikten doğal gaza, giyimden, içeçeğe, çaydan şekere zam yağmuru altında milletin sırılsıklam olduğunu dile getirdi. Bükrü, iktidarın, çiftçinin, esnafın, memurun, işçinin, sanayicinin derdine çare aramadığını öne sürdü.
KOMŞULARLA SIFIR SORUN SIRF SORUN HALİNE GELDİ
     Türk dış politikasının çöktüğünü iddia eden Başkan Bükrü, “Türkiye Cumhuriyeti, AKP döneminden önce en kötü zamanlarında bile bu kadar itibar kaybına uğramamıştı. Bu iktidar, komşularla, dış politikada ‘sıfır sorunun’ sırf sorun haline getirdi. Stratejik derinlik denilerek dış politikada yapılan yanlışlıkların Türkiye'yi komşularıyla sorunlu hale getirdi. İlk defa bu iktidar döneminde Türkiye tüm komşularıyla kavga eder bir ülke konumuna getirilmiştir.”diye konuştu
DEVREK HALKININ HER TALEBİNİ YERİNE GETİRİYORUZ
     31 Mart seçimleriyle yerel iktidara gelen CHP’li belediyelerin çalışmaları ve hizmetleriyle büyük başarılara imza attıklarını da ifade eden Başkan Yaşar Bükrü, “CHP’li belediye başkanlarımız 1.5 yıl gibi kısa bir sürede Covid 19 salgınına, iktidarın kısıtlama ve baskılarına rağmen AKP’li belediyelerin 15-20 yıl hatta 25 yılda yapamadıkları çalışmalara imza atmışlardır. İşte Ankara, İzmir, Mersin, Adana, Devrek ve Çaycuma belediyeleri ortada. CHP’li Devrek Belediyesi olarak 15 yılda ilçe genelinde yapılmayan eksik kalan görmezden gelinen sorunları her türlü kısıtlama ve ekonomik zorluklara rağmen kararlı ve  planlı bir şekilde çözüme ulaştırıyoruz. İnsana ve doğaya dokunan çalışma ve projelerle Devrek halkının her türlü isteğini yerine getiriyoruz onlara en iyi hizmeti sunmaya devam ediyoruz. Yereldeki bu başarımızı dostlarımızla birlikte iktidara geldiğimizde de devam ettireceğiz.”diye konuştu.
ÜLKEYİ BU BUHRANDAN TEK KURTARACAK PARTİ CHP’DİR
      Başkan Bükrü,  CHP iktidarında hiçbir çocuk yatağa aç girmeyeceğini, her ailede tencere kaynayacağını, rantın değil halkın istediklerinin olacağını belirterek “Halkımıza bunun sözünü veriyoruz.”dedi.
       CHP’nin CHP Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran parti olduğunu hatırlatan Başkan Bükrü, “Bu iktidarın ülkeyi yönetme kabiliyeti yok, sorunlara çözüm bulma becerisi yok. Bu durumdan kurtulmanın tek çaresi, daha da tahribatlar yaşanmadan ülkeyi erken seçime götürmek zorunluluk haline gelmiştir. AKP iktidarının ülkeyi 18 yıldır içine soktuğu buhrandan kurtaracak  tek parti CHP’dir. Bunu da demokrasiyi, insan haklarını Cumhuriyeti, Atatürk ilke ve devrimlerini savunan kadrolar yapacaktır” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim