Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş Abdülhamit Gül’ün Adalet Bakanlığı görevini bırakması ve Bekir Bozdağ’ın atanması konusunda açıklamalarda bulundu.

Demirtaş Gül için diğer bakanlara göre daha sağduyulu olduğunu belirterek Bozdağ için  “Adaleti değil, tek adamın talimatlarını harfiyen yerine getirecek adalet bakanı” ifadelerini kullandı

Demirtaş’ın açıklaması şu şekilde:
“İstifa eden Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, tek adamın izin verdiği ölçüde “hukuku uygulamaya ve adaleti sağlamaya” çalışıyordu. Diğer bakanlara göre biraz sağduyusu vardı. Meğer Tek adam,  seçime yaklaştığımız bu günlerde tek adamın talimatıyla ülkemizde yaşanacak hukuksuzluklara gözyumacak, hukuksuzlukları körükleyecek bir adalet bakanı istiyormuş. Adaleti değil, tek adamın talimatlarını harfiyen yerine getirecek adalet bakanı da bulundu; Fetö’ye övgüler düzen, “hukuk  ve adaleti” önemsemeyen bakan Bekir Bozdağ… Bu atamadan  anlaşılan şudur. Önümüzdeki günlerde ülke iyice gerilecek, muhalefete yönelik kumpaslar , tezgahlar ve iftiralar artacak,  yargı sarayın sopası gibi kullanılacak, muhaliflere çok daha fazla dava açılacak, çok daha fazla muhalif tutuklanıp hapse tıkılacak, demokrasinin ve adaletin kalan son kırıntıları da yok edilecek. Olan yine güzel ülkemize olacak. Olan yine vatandaşlarımıza olacak. Tek adamın ülkemize ve vatandaşlarımıza olan faturası  çok daha fazla artacak.”

Editör: TE Bilişim