İYİ Parti Zonguldak Kurucu Merkez İlçe Başkanı Fatma Karadeniz Gülay, zehir zemberek sözlerle partisinden istifa ettiğini duyurdu. 

Sosyal medya üzerinden istifasını duyuran Fatma Gülay'ın açıklaması şöyle;

"Kurucu merkez ilçe başkanı olduğum

27. Dönem milletvekili aday aylığı başvurusu yaptığım , sosyal politikalar ve kadın politikaları il Başkan yardımcılığı yaptığım; İyi partiden şuan itibariyle istifa etmiş bulunuyorum.

Hiç kimse , bunun altına saldırgan yorumlar sakın yazmasın !!! Ben bu parti için insan üstü bi çalışma ve mücadele vermiş , kuruluş amacımıza sonuna kadar bağlı kalmış dört elle sarılmış biriyim ...

Fakat görmekteyim ki ; kuruluş amaç ve ilkelerimizden sapılmış , inandığımız tüm değerler değişime uğramıştır. Kurulduğumuz günden beri içerde bitmek bilmeyen kargaşalardan yorulsamda, bunu ve bildiklerimi dışarı çıkartmamış evim dediğim yeri içtenlikle korumuşumdur. Hiç kimseye saygısızlık , hakaret veya çirkin bir söylemde bulunmayıp , demokratik hakkım olan eleştiri ve yorumlarımı yapmışımdır.

Kırgınlıklarım , hayal kırıklıklarım olsada aile içinde olur böyle şeyler deyip sırtımı dönüp gitmedim .

Kurulurken üyelerin çoğunu yapan kişi olarak , sorup soruşturmadan , gerçek vatan sevdalası olduğundan emin olmadığım hiç kimseyi üye yapmadım . Ailesinde dahi feto ilişkisi olan kişilerin ; üyeliğini yapmamak adına büyük dikkat ve özen gösterdim. Şuncu ya da buncu olmadım . Benim için lider esastı . Bu tür tartışmalarada dahil olmamak için özen gösterdim.

Gerçekten bu partiye gönül vermiş , inanmış ve emek veren tüm arkadaşlarım tasfiye edilirken kavgamı içerde sonuna kadar verdim . Amacım gerçekten iyi insanların içerde kalmasını sağlamak oldu. Bu evin temellerinin sağlamlığından ödün verilmemesi oldu.

Büyük haksızlıklara uğradım , potansiyelimden korkup sürekli dışarda tutulmaya çalışıldım. Yılmadım , küsmedim . Oturduğum yerden bile partiye üyeler yapılması konusunda çalıştım .

Seçimlerde dizlerimde uzun yıllar spor yapmamdan kaynaklı hasarlar olmasına , bir anemi hastası olarak soğuğa dayanıksız olmama rağmen, o dizleri sakat bırakıp, ve 3 kez ateşlenip serum taktırıp o halde yine dağların tepelerine çıkarak çalıştım. O kadar vefalıydılar ki, partide oturup çay içenler teşekkür dahi etmedi . Önemli değildi ben partim için çalışmıştım. İnandığım değerler, İyi partinin bu ülkenin son umudu olduğuna inancımla çalışmıştım. AYAK ALTINDAN ÇEKİLMEME de ÇOK SEVİNECEKLERİNE EMİNİM!!!

İçerde ki liyakatsızlıklara ya sabır çeke , çeke dayanmaya çalıştım. Ben Ümit hocanın falan askeri değilim . Hiç olmadım . Askeri olduğum tek lider Mustafa Kemal Atatürk olmuştur. HER ZAMAN...

Bu partinin de bir kuva-i milliye hareketi olduğuna inanarak yürüdüm....

Gelinen son noktada , tüm inançlarım sarsılmış , duyduklarım ve gördüklerim karşısında büyük hayal kırıklığına uğramış bulunmaktayım.Hayatım boyunca inanmadığım , hiç bir yerde durmamış, inanmadığım hiç birşeye çıkar için hay hay dememiş bir insan olarak yolumu ayırmam gerektiğine karar verdim .

Benimle birlikte değerli eşim kurucu il yöneticisi Hasan Ziya Gülay da istifa etmiş bulunmaktadır. Yaptığım üyelerin kişisel kararlarına müdahale etmeyeceğimi , özgürlükten yana bir insan olarak bildirmek isterim..

Yüce Allah dan hayırlara vesile olmasını diliyorum.

Rabbim , cennet vatanımı daima korusun ve yüceltsin..."

Editör: TE Bilişim