Zonguldak siyasetinde son yıllarda genç isimler çıkmasına karşın gerek parti içi tartışmalar, gerekse yanlış hamleler o genç isimlerin siyasi ömürlerini askıya almalarına veya bitirmelerine neden olabiliyor.
Pek çok isim ileriki yıllarda çok daha fazla verimli olabilecekken sahneye erken veda etmek zorunda kalıyor. İşte o isimlerden ikisi. Ak Parti’nin eski Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman ve MHP’nin eski Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Gürkan Gülay.
Hizmeti ve diyaloğu siyaset üstü tutmaya çalışan her iki isim Zonguldak için umut olmuştu. Politik kısır tartışmaların ötesinde hizmet noktasında bir araya gelebilen her iki isim siyaset kalitesini de arttırma yolundaydı ama olmadı.
Gerek iç çekişmeler,  gerek kumpaslar ve şahsi hatalar siyasetlerini askıya almalarına neden oldu. Gürkan Gülay MHP’nin Zonguldak Belediye Başkanlığı adaylığında büyük bir performans sergilemesine karşın aceleciliği ve sabırsızlığında etkisiyle teşkilatıyla çabuk koptu. Ticari işlerine yoğunluk veren Gülay, son seçimde CHP’nin Zonguldak Belediye Başkan Adayı Şenol Şanal’ın kontenjan listesinde yer aldı ancak sonuca çok fazla etki edemedi. Şanal’ın kaybetmesi ile birlikte ise yeniden aktif siyaset dışında kaldı.

Metin Karaduman ise toplum odaklı dokunuşlar ile sadece Ak Parti camiasında değil diğer kanatlarda da dikkat çeken, beğeni toplayan, ekip dayanışmasına önem veren bir siyasetçiydi. Merkez İlçe Başkanlığı olarak yaptığı etkinlikler, medyada fazla yer alması İl yönetiminde bazı isimlerin ve milletvekillerinin tepkisini çekti. Aslen Konyalı olması Zonguldak siyasetindeki en önemli dezavantajlarından biri olurken dönemin Milletvekili Hüseyin Özbakır’ın açık hedefi haline geldi.

Bugün benzer bir durumla karşı karşıya kalan ve yeniden aday olmayacağını söylemek zorunda kalan Merkez İlçe Başkanı Mustafa Çağlayan ile benzer bir duruma düşen Karaduman eski ekip arkadaşları ve muhtarlarla ile sık sık bir araya gelse de aktif siyasetin dışında. Ticari işlerine ağırlık vermeye çalışan Karaduman’ın ismi zaman zaman Ak Parti içinde yeniden gündeme gelse de kendisi gelişmeleri izlemekle meşgul.

Editör: TE Bilişim