Eski Zonguldak Belediye Başkanı Secaattin Gonca, Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan’ın, ‘’Zonguldak 30 yıldır hizmet almadı’’ açıklamasını eleştirdi.

Eski Zonguldak Belediye Başkanı Gonca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, şunları kaydetti:

‘’26 Eylül Pazar günü, AK Parti Kdz. Ereğli ilçe teşkilatının düzenlediği Kaynaşma ve Dayanışma Toplantısı’nda, Zonguldak Belediye Başkanı Sn. Dr. Ömer Selim Alan’ın yapmış olduğu konuşmadaki geçmişi eleştiren, ‘Zonguldak 30 yıldır hizmet almadı’ ifadesi basın kuruluşlarımızın internet sitelerinde yer almıştır.

Sayın başkanın, bu ifadeyi Zonguldak Belediyesi’nin geçmiş 30 yılı için isim vermeden kullandığı aşikardır. Bu 30 yılda Zonguldak Belediyesi’nde, çeşitli parti ve belediye başkanları görev yapmıştır. Siz isim vermeden açıklama yaptığınızda herkese cevap hakkı doğar, bunun sonucunda da gereksiz tartışmalara neden olursunuz.

‘BAŞKAN ALAN, AK PARTİ’Yİ ELEŞTİRDİĞİNİN FARKINDA MI?’

2004-2009 yılları döneminde AK Parti Belediye Başkanı olarak şahsım da görev yapmıştır. Diğer dönemler beni ilgilendirmiyor. Her parti veya belediye başkanı kendi döneminden mesuldür.

Sayın Başkan, yaptığı konuşmada, ‘Zonguldak 30 yıl hizmet almadı’ ifadesi ile bilerek veya bilmeyerek birlikte mensubu bulunduğumuz AK Parti’yi ve dönemin belediye başkanı olarak şahsımı da kamuoyu önünde eleştirdiğinin acaba farkındamı dır?

-GONCA DÖNEMİNDEKİ HİZMETLER

Dönemimde şahsımın gayretleri, milletvekillerimiz, meclis üyelerimiz ve teşkilatlarımızın destekleri ile yıllık 50 Milyon TL bütçeyle yapılan, Biyolojik Arıtma Tesisi, sahildeki vahşi çöp döküm alanının kapatılması, Ulutan Barajı’na tünelle ilave su kaynağı getirilerek şehrimizin içme suyu sıkıntısının ortadan kaldırılması, şehir geçişi çevre yolu, Acìlìk dere üstü kapatılması ve Soğuksu-müftülük bağlantısıyla meydana getirilen alternatif geçiş yolları, Soğuksu halk pazar yerine yıllar sonra 200 araçlık açık otopark yapılması, şehrimizde ilk defa yapılan şehrimiz imar ve imar-ıslah planlamaları ile imarlı tapularının dağıtımı çalışmaları başta olmak üzere birçok önemli hizmetlerin altına imzamız atılmıştır.

‘2004-2009 AK PARTİ BELEDİYECİLİĞİ’

Belediye Başkanımız Sn. Dr. Ömer Selim Alan’nın, geçmiş yıllara yönelik eleştiri yaparken 2004-2009 yıllarında Zonguldak Belediyesi’nin AK Partili Belediye Başkanı tarafından yönetildiğini dikkate almalıdır. Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın, teşkilatlara ve AK Partili belediye başkanlarına yönelik geçmişte yaptığımız hizmetlerimizi halka anlatın talimatı da önemlidir.

Zonguldak Belediye Başkanımız Sn. Dr. Ömer Selim Alan’ın, daha öncede zaman zaman isim vermeden ‘30 yıldır hizmet yapılmadı’ eleştirileri basında yer almıştı. Aynı partiye mensup olduğumuz için tarafımca gerek sosyal medyada, gerekse basında bu açıklamalarına herhangi bir cevap verilmemiştir.

‘ŞAHSIM KAMUOYUNDA ZOR DURUMDA BIRAKILMIŞTIR’

Konunun önemi tarafımca daha önce Sayın Alan’la 23 Ocak 2021 tarihinde telefonumdan gönderdiğim ve aşağıda paylaştığım WhatsApp mesajla İyi niyetle paylaşılmıştır. Ancak, zaman zaman aynı açıklamalara devam edilmesi son olarak da Kdz. Ereğli teşkilatının toplantısında aynı ifadelerin kullanılması karşısında şahsım kamuoyu karşısında zor durumda bırakılmıştır.

Üzülerek bu açıklamayı yapmak zorunda bırakıldığımı belirtmek isterim.’’