İYİ Parti Zonguldak İl Başkanı Yavuz Erkmen pandemi sürecinde canla başla mücadele eden sağlık çalışanları ve BOTAŞ çalışanlarının arasındaki ayrıma değinerek basın açıklaması yayımladı.

Erkmen açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
“Şimdi size bir soru soracağım. Ama sakın bilmece zannetmeyin. Pandemi döneminde sizce sağlık çalışanları mı daha çok riskle karşılaşmış fedakarca, mesai mefhumu tanımadan çalışmış, yoksa BOTAŞ çalışanları mı ? Hepinizin tabi ki Sağlık Çalışanları diyeceğinden eminim doğal olarak, ama bilemediniz cevap BOTAŞ çalışanları olacaktı.

Pandemi sürecinde canla, başla mesai mefhumu tanımadan çalışan sağlık çalışanlarımıza daha birkaç gün önce herkes demeç vererek alkış tuttu. Ama kendilerine bu süreçte dahi seçimlerde söz verilmesine rağmen 3800 ek gösterge verilmesinin sözünün gereği yerine getirilmedi, maddi anlamda destek verilmedi.

Halbuki, bugün basından öğreniyoruz ki kısa adı “BOTAŞ” olan petrol ve doğalgaz taşımacılığı, v.b konularda faaliyet gösteren 2017’ de Türkiye Varlık Fonu’ na devredilen kurumda Kovid’le üstün mücadele ettikleri gerekçesiyle maddi ödüllendirme kararı alınarak kişi başına 3600 TL, ile 12.351 TL arasında ödeme yapılmış. Kendi işine sahip çıkan, canla başla çalışan BOTAŞ mensuplarına tabi ki saygı duyuyoruz. Ama pandemi gerekçesiyle böyle bir ödeme yapılmasını kamuoyunun takdirine sunuyor, sağlık çalışanları dururken böyle bir karara imza atanları vicdanlarıyla baş başa bırakıyoruz.”