Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Ereğli’ye yapılması düşünülen caminin yeri konusunda devam eden tartışmalara değindi, denize dolgu yapılarak caminin ‘Kıyı Sahil ve Kentsel Tasarım Projesi’nin içerisinde yapılması gerektiğini söyledi. Posbıyık, dolgunun 6 ayda bitirileceğini belirterek, “Herkesin aklını başına alması lazım. Siyasilerin de... Ben sonsuza kadar belediye başkanı değilim. Ereğli’ye tarihi bir görev düşüyor. Ben tarihi görevimi yapıyorum. Sahilin yeniden tahkim edilmesi lazım. Caminin de denizin üzerine yapılması lazım” dedi.

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, belediyenin yaptığı çalışmaları inceledikten sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Habercilerin, ‘Cami’ konusundaki gelişmeleri sorması üzerine Başkan Posbıyık şu açıklamayı yaptı:

“Toplantıda konuşulan öncelik camiydi onlar demedik diyebilirler. Caminin de yapılması lazım, ben camiyi en çok destekleyenlerden biriyim ama Kent Meydanı’nın olduğu yerde mahkeme kararı var “yapılamaz” diye.  Kent Meydanı’na yakında başlıyorum, ruhsatını verdik. Cami için yardım edelim dedim, Belen Mezarlığı’nı gösterdim. Orası olur, askeri lojmanların olduğu alan olur. Herkes aklını başına alsın, siyasi partiler de aklını başına alsın. Ben sonsuza kadar Belediye Başkanı değilim. Bizim sahilimizdeki kayalar erimeye başladı. Dalga vurduğu zaman gözleme evlerinin ortasından dalga çıkıyor yukarı. Tamirat yapıyoruz bir çok yerde, kayalar iyice zayıfladı buraların tahkim edilmesi lazım.

-6 AYDA DOLGU BİTER-

Belediye bütçesiyle olmaz, elimize şimdi bir imkan geçti. Ereğli’de yaşayan herkesin, çoluk çocuğu olan insanların beni desteklemesi lazım. Tuhaf şeyler duyuyorum çok da dert değil. Ben tarihi görevimi yapıyorum. Dolgu alanı olsun oraya cami yapılsın. Trafik falan kimse merak etmesin, bende zehir gibi mühendis arkadaşlar var. İhaleye verdik Ankara’daki mühendisler de çalışma yaptılar, proje hazırladılar. Denizin üzerine yapılmalı. Askeri lojmanların olduğu alana yapacaklarsa en az 5 yıl beklemeleri lazım. Sahile yapılacak dolgu basit, devletin imkânları var, taş ocağı var. Elif kulüp ile Erdemir arasını Demir Çelik’ten bir makine aldık, bir de benim makinem vardı iki makineyle yaptım. Şimdi devletin taş ocakları var, belediyeden, Demir Çelik’ten makine alırlar. Elli tane müteahhit var, birer kamyon alırlar taşıttırırlar. Haluk Okur’u şantiye şifi olarak başına veririm 6 ayda 1 yılda o işi bitiririz. Kimse gıy gıy yapmasın; biz mühendisiz. Haybeye konuşmuyorum. Teknik olarak konuşuyoruz. ‘Bu kadar para gidermiş, böyle olurmuş’ öyle bir hikaye yok. Bu işin yıllardır tecrübesini yapıyoruz. Neticede Cumhurbaşkanımıza gideceğim. Bırakmam bu işin peşini.”