İYİ Parti Zonguldak İl Başkanı Yavuz Erkmen son zamanlarda Ak Parti ve MHP tarafından hedef haline getirilmiş olmasına karşın bir basın açıklaması yayımlayarak cevap beklediğimiz konuya cevap vermek yerine siyasi polemik yaratıyorlar dedi. 
Erkmen sorularına cevap beklediğini ifade ederek kendileri için önemli olmasa da Zonguldak’ın geleceğini ilgilendiren konuları yeniden gündeme getirerek;
“Son günlerde yerel basında gerek AKP Milletvekili Hamdi Uçar’ın, gerekse MHP İl Başkanı Varol Demirköse’nin, İYİ Parti’yi ve şahsımı hedef alan açıklamalarını okuyorum ve üzülüyorum. Çünkü biz kimseyle şahsi bir çekişme içinde değiliz. Dolayısıyla hepsi bizim arkadaşlarımız ancak Zonguldak için sorduğumuz ve cevap beklediğimiz konuya cevap verme yerine söylemleri ile siyasi polemik yapma gayretlerini, telaşlarını anlıyorum. Bizim niyetimiz siyasi polemik yaparak siyaset yapmak değil. Zonguldak bundan çok çekti. Bizim niyetimiz Zonguldak’ ı ve Zonguldak insanının geleceğinin daha iyi olması adına yaptığımız gayrettir. Yoksa hepsine söyleyecek lafımız olur. Bizim söylememize bile gerek yok. Dönüp o tarihlerde ki Yerel ve Ulusal Gazetelere bakarlarsa gerçekleri görürler. MHP’ den ayrılıp, İYİ Partiye katılan bende dahil arkadaşlarımız o tarihte ne söylüyorlarsa hükümete bakış açısı neyse bugün yine aynı şeyleri söylüyor, hükümetin politikalarına karşı çıkıyor. Niye Resmi Kurumların tabelalarından ( T.C ) ibaresi kaldırıldı, niye okullarımız da Andımız okunmuyor, niye Öcalan TV ye çıkarıldı diye soruyorlar. Dolayısıyla emeklilikte yaşa takılanlar sözü, ek gösterge sözü ne oldu diye merak ediyorlar. Dolayısıyla kimse kendini yormasın vatandaş o günkü söylemlere ve bugünkü söylemlere bakıp kimin allak bullak olduğu kararını sağduyu ile verir.
Kimsenin elinde, diğerinin Milliyetçiliğini ölçecek alet yok. Hepimizin görevi Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ ün ortaya koyduğu Milliyetçilik anlayışını prensip kabul edip, uygulamaktadır. İYİ Parti’ de yer alan herkeste Ülkemizin bölünmez bütünlüğünü savunan, vatanına, bayrağına sahip çıkan, insanımızı ötekileştirmeden Atatürk’ ün en büyük eserim dediği Cumhuriyete sahip çıkan ve onu çağdaş uygarlık seviyesine çıkartma gayretinde olan kişilerdir. Aynı diğer partilere oy veren insanlarımız gibi. İYİ Parti’ yi terör örgütü ile yan yana getirme gayreti boşunadır.
Başta da söylediğimiz gibi bizim Zonguldak için önemli gördüğümüz konuyu gündeme getirmemizden rahatsızlık duyup, konuyu oraya buraya çekmeye gerek yok. Bizim için hangi partiye oy vermiş olursa olsun Zonguldak insanının geleceği önemlidir. AKP ve ya MHP’ ye oy veren kardeşlerimizin de geleceğini yakından ilgilendiren önemli bir konudur. Belki kendileri için önemli olmayabilir ama tüm AKP ve MHP dahil tüm partilere oy veren, herkes için önemli olduğunu düşünüyor, Zonguldak’ın geleceğini yakından ilgilendirdiği için soruyoruz:
1-(05.10.2020 tarihinde Ulusal yazılı ve görsel basında yer aldığı üzere ), Maliye Bakanı Sn. Berat ALBAYRAK’ ın açıkladığı 2021-2023 dönemine ilişkin Ekonomik Program çerçevesindeki söylemlerini ayrıca Ulusal yazılı ve görsel basında yer aldığı üzere Başkanlığını Sn. Cumhurbaşkanımızın yaptığı Türkiye Varlık Fonu Yönetimi AŞ. Genel Müdürü Zafer SÖNMEZ’ in açıklamalarını okudunuz mu?
2-Buna göre Madenlerin, Türkiye Varlık Fonu bünyesinde “Maden Holding kurulup” tek elde toplanacağı doğru değil mi?
3-Maden Holding (A.Ş) olacağına göre, TTK kurumunun da yapısının değiştirilip şirket olacağı ve holding bünyesinde yer alacağı sonucu çıkmaz mı?
4-Zonguldak Limanı da,   kurum envanterinde olan diğer varlıklar gibi şirket bünyesine geçmez mi? Limanın kurumun olduğu kadar, Zonguldak insanına da ait olduğu unutularak niye kurumun istifade edileceği ayrıcalıklı düzenleme yapılarak, Zonguldak Belediyesine devredilmiyor veya açıklamalarla Belediyeye devrine karşı çıkılıyor?
5-Yoksa Türkiye Varlık Fonu bünyesine alınan ve teminat bulmak için kullanılan diğer şirketlerin başına gelenler, (TTK)’nın da başına geleceğinden Limanla birlikte, kurumun elden çıkartma sürecine mi hazırlanıyor ?
Bunları sormak, gündemi takip etmemek gündemi bilmemek ise kabul ediyor, gündemi bilen takip eden arkadaşlarımızdan şunu rica ediyoruz:
1.Türkiye Varlık Fonu Yönetimi A.Ş. ye yazılı ve görsel basında yer alan açıklamalarının yalan olduğuna dair bir tekzip yazısı yazıp, Zonguldak Kamuoyu ile paylaşmalarını,
2.Zonguldak Kamuoyuna “Maden Holding kuruluşu yapılıp, TTK da bunun içinde yer alırsa bu karara karşı çıkıp  veya çıkmayacaklarını açık açık deklare etmelerini istiyoruz. 
Eğer yaparlarsa biz kamuoyundan gündemi meşgul ettiğimiz için özür dileyeceğiz, yapmazlarsa takdir Zonguldak halkınındır.”

Editör: TE Bilişim