Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, ‘’Çarşı pazar cayır cayır yanıyor, Türkiye sıkıntılar içinde kıvranıyor’’ dedi.

TDP Genel Başkanı Sarıgül, ziyaretlerde bulunmak ve partilerinin il başkanlığı binasının açılışına katılmak için geldiği Zonguldak da gazetecilerle kahvaltıda bir araya geldi.

Sarıgül, yaptığı açıklamada, Türkiye’nin çok zor günlerden geçtiğini işaret ederek, şöyle konuştu:

‘’Çarşı pazar cayır cayır yanıyor, Türkiye sıkıntılar içinde kıvranıyor. Hayat pahalılığı ve geçim sıkıntısı dayanılmaz hale gelmiştir. Bu böyle devam edemez. Peki TBMM ne yapıyor? Bolca tatil yapıyor. 2022 yılı başından bugüne kadar, geçen 52 günde sadece 16 gün toplandılar. Muhalefet de bilek güreşi ve yuvarlak masa toplantısı yaptı. Bizim gündemimizde geçim sıkıntısı, hayat pahalılığı, faturalar var. Biz siyaseti kulislerde, lobilerde ve yuvarlak masalarda değil, halkın içinde yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz.’’

‘’TÜRKİYE’NİN KURTULUŞU, EKONOMİK MİLLİYETÇİLİK YAPMAKTIR’’

Türkiye’nin kurtuluşunun ekonomik milliyetçilik yapmaktan geçtiğini savunan Sarıgül, şöyle devam etti:

‘’Biz, ekonomik milliyetçilik anlayışını savunan partiyiz. Ekonomik milliyetçilik, yerli enerji kaynaklarına ağırlık vermektir. El kazanı ile aş kaynamaz. Türkiye’yi kendine yeter hale getirelim. Pahalılığı biz önleriz. 20 yıldır ülkemizi yönetenler, tarımda üreticiyi değil ithalatçıyı kayırdılar. 20 yılda 120 milyar dolarlık tarım ithalatı yaptılar, yabancı çiftçiyi zengin ettiler, Türk çiftçisini de para kazanamaz hale getirdiler.’’

Sarıgül, esnafların birikmiş borçlarının faizsiz ertelenmesi, elektrik ve doğal gaz zamlarının geri alınması, elektrik, doğal gaz ve su da KDV oranının yüzde 1’e düşürülmesi, asgari ücretin açlık sınırı altında kalmayacak şekilde 3 ayda bir güncellenmesi, en düşük emekli maaşının asgari ücretten az olmaması, emeklilere bayramlarda verilen ikramiyelerin bir maaş düzeyine çıkarılması, EYT’lilere haklarını yaş sınırı olmadan verilmesi, evine icra gelen 400 bin üniversite öğrencisinin borçlarını faizlerinin silinerek ana parayı da işe girince ödemesi gerektiğini kaydetti.

RUSYA’NIN UKRAYNA’YA ASKERİ HAREKAT BAŞLATMASI

TDP Genel Başkanı Sarıgül, Rusya’nın Ukrayna’ya askeri harekat başlatmasıyla ilgili de’’Ne BM, ne NATO, ne AB bir şey yapamıyor. Dünya, bir ülkenin işgalini izliyor, son derece üzücüdür. Rusya harekatı durdurmaya zorlanmalıdır. Türkiye tarafsızlığını korumalı, krizin diyalog yoluyla çözülmesi için gayret etmelidir. İktidar, gelişmelerle ilgili TBMM’ye düzenli bilgi vermelidir’’ diye konuştu.

Editör: TE Bilişim