CHP Zonguldak İl Başkanı Murat Pulat,  AK Parti Zonguldak teşkilatının yaptığı "ödül" eleştirilerine yanıt verdi. Pulat yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

Bu yıl 22.düzenlenen Karadeniz Ereğli Sevgi, Barış, Dostluk , Kültür ve Sanat festivali bu yıl da görkemli  bir şekilde kutlanmaktadır.
Her yıl olduğu gibi bu yılda Sevgi, Barış, Dostluk ödülleri dağıtılmış, bunlardan biri de Ülkemizi hala etkisi altında tutan pandemi sürecinin başından beri can siperane çalışan,hatta bu uğurda hayatlarını kaybeden sağlık çalışanlarına verilmiştir. Bu ödülü TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı tüm sağlık çalışanları adına almıştır.
Belediye Başkanımız Sayın Halil Posbıyık kimlere ödül verilip verilemeyeceğini ayırt edebilecek tecrübe ve deneyime sahip Belediye Başkanımızdır.
AKP’li yöneticiler ve vekilleri öküz altında buzağı arayacaklarına ,  pandemi sürecinde ve hali hazırda sağlık çalışanlarına karşı takındıkları tavır ve üsluba baksınlar. 
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün söylediği “Beni Türk Hekimlerine Emanet Ediniz” sözünden bile ders almadan , doktorlarımız için giderlerse gitsinler bile diyebilmişlerdir.Sözde elebaşı ve kardeşine yaklaşımları Türk halkı tarafından ibretle izlenmektedir.Kurdukları seyyar mahkemelerle PKK’lıları  kendilerince yasal konuma sokan kendileridir.
AKP’li yönetici ve vekillere tavsiyemiz Ülkeyi içine soktukları ekonomik çıkmazdan kurtarmak,il genelinde ise ilimizin ekonomik anlamdaki can damarı olan TTK’yı ayağa kaldırarak işsizliğe son vermeleri, ekonomiyi kalkındırmaları, işsiz gençlerimizin para kazanabilmek umuduyla girdikleri kaçak ocaklarda can vermemeleridir.
Halka anlatacak ve verecek bir şeyleri kalmayan AKP çareyi Cumhuriyet Halk Partisine ve belediyelerine amaçsızca saldırmakta bulmaktadır. Bu aslında malumun ilanıdır. Gidiyor gitmekte olan, geliyor gelmekte olan.

Editör: TE Bilişim