Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak İl Başkanı Murat Pulat Zonguldak’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılı nedeniyle basın açıklaması yayımladı. Murat Pulat’ın açıklamasında Uzun Mehmet’i anarak şu ifadeleri kullandı:

21 Haziran Zonguldak’ın düşman işgalinden kurtuluşu ve Uzun Mehmet’i Anma Basın açıklaması

Uzun yıllar Fransız işgali altında kalan ilimiz, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının kurtuluş ve özgürlük mücadelesi ile Zonguldak’ımızın bağımsızlığa kavuştuğu ve aynı zamanda emeğin başkenti unvanını almasını sağlayan Uzun Mehmet’i andığımız gündür.

Uzun Mehmet’in kömürü bulmasıyla; Zonguldak sanayimizde ve Ülke sanayisinin kalkınması ve madencilik sektöründe önemli bir yere sahip olmuştur. Karaelmas ile birlikte ekonomik, toplumsal gelişimde öncü olan Zonguldak,1924 yılında Cumhuriyetin ilanından sonra ilk vilayet olma unvanını almıştır.

Bu duygu ve düşünceler ile ; Zonguldak’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 100.yıl dönümünü kutluyor, bağımsızlık ve özgürlük ateşini yakan Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, taş kömürünü bularak Zonguldak’ın kaderini değiştiren Uzun Mehmet’i ve tüm maden şehitlerimizi rahmetle anıyoruz.”