Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, dün bazı haber bültenlerinde yer alan, Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Tıp Fakültesi önündeki heyelan yığının kaldırılması ve bölgedeki kavşak çalışmalarının tamamlanması konusunda, Adalet ve Kalkınma Partisi (Ak Parti) yöneticileri tarafından yapılan müjde mahiyetindeki açıklamalara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Yavuzyılmaz, “Tıpkı Mithatpaşa Tünelleri ve Kilimli Sahil Yolu Projelerinin bitim tarihlerinin açıklamasında olduğu gibi; yine müjde değil, erteleme haberi veriyorlar” dedi.
CHP’li Milletvekili, geride bıraktığımız haziran ayında bölgedeki heyelan yığınının kaldırılması ve kavşak yapım çalışmalarının ilerleyişine yönelik olarak Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına yönelttiği soru önergesine Bakanlıkça 22.07.2020 tarihinde dönülen yanıta işaret ederek şu değerlendirmelerde bulundu:
“1.06.2020 tarihinde Zonguldak-Ereğli Karayolundaki heyelan yığının kaldırılarak yolun açılması ve bölgede devam eden kavşak çalışmalarının, planlanan iş takvimine uygun olarak ilerleyip ilerlemediğini denetlediğimiz soru önergemize, Ulaştırma Bakanlığınca 22.07.2020 tarihinde yanıt dönüşmüştür.

“Yine ‘müjde’ diye erteleme haberi veriliyor!”
Bakan Adil Karaismailoğlu tarafından yapılan açıklamada, çalışmaların içinde bulunduğumuz 2020 yılı içeresinde tamamlanacağı bilgisi dönüldüğü halde, dün bazı basın bültenlerinde Ak Partili yöneticilerce işin bitişinin 15 Ocak 2021 tarihi olarak Zonguldak halkına müjdelendiğini görüyoruz.
Geçtiğimiz günlerde Mithatpaşa Tünelleri ve Kilimli Sahil Yolu Projelerinin bitiş tarihinin açıklanmasında olduğu gibi, yine ‘müjde’ diye erteleme haberinin verildiğini şaşkınlıkla izlemekteyiz.

“Heyelanı Meclis gündemine taşıyanda biz olmuştuk”
9.02.2018 tarihinde meydana gelen heyelana aradan aylar geçmesine rağmen müdahale edilmemiş, yığının kaldırılması, neden olduğu trafik güvenliği sorunlarına önlem alınması için sorunu defalarca Meclis gündemine taşımış ve bunun üzerine yetkililer nihayet harekete geçmişti.

“Zonguldaklının alaycı müjdelere karnı tok!”
O günlerde sesi soluğu çıkmayanların bugün müjdeler vermek adına pek bir hevesli olduğu ortadadır. Tıpkı 46 yıldır bitirilemeyen 46 km uzunluğundaki Zonguldak -Ereğli yolu örneğinde olduğu gibi, bitmeyen yollar için açılış haberleri, gecikmeli yapılan çalışmalar için de müjde mahiyetinde öteleme açıklamaları peş peşe geliyor. Buradan bir kez daha sesleniyorum. Zonguldaklının alaycı müjdelere karnı tok. Çalışmaların iş takvimine uygun olarak yürütülüp yürütülmediğinin takipçisi olmaya devam edeceğiz.

(Ne olmuştu?)
CHP’li Milletvekili, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Mithatpaşa Tünelleri ve Kilimli Sahil Yolu Projelerinin bitim tarihi olarak 31 Aralık 2021 gününü müjdelemesini (2021'in son günü) eleştirerek, “bunun bir müjde değil, erteleme” olduğunu söylemiş; daha öncesinde Ulaştırma Bakanının kendisine verdiği yanıtı göstererek; aslında projelerin bir bütün olarak 2021 yılı içinde tamamlanacağının açıklandığı bilgisini paylaşmıştı.

Editör: TE Bilişim