26. Dönem Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpçu, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’ye hayırlı olsun ziyaretinde bulunmasının ardından Z HABER’e özel açıklamalarda bulundu. CHP önceki dönem Milletvekili Şerafettin Turpçu, “Memleket Partisi’ni mi destekliyorsunuz?” sorularına da yanıt verdi. 
Turpçu, CHP’nin bugünkü yol haritasını desteklemediklerini ifade ederek CHP’ye oy vermeyen kesimin oylarını İnce toparlayacaktır dedi.
Turpçu, Z HABER’in sorularına karşılık “Ben Muharrem İnce Hareketi’nin başarılı olmasını istiyorum. Çünkü Muharrem İnce başarılı olursa Atatürkçü ve Cumhuriyetçi cephenin oyları artacaktır, İnce’nin başarısı CHP’nin kaybı olmayacağı gibi başarısızlığının da CHP’ye bir artısı olmayacaktır. Muharrem İnce ayrılmış olmasına rağman Atatürkçü ve Cumhuriyetçi bir parti kurdu. CHP’nin oyları artmadığı gibi bazı anketlerde azalma söz konusu. AK Parti’nin içten içe çürüdüğü bir dönemde CHP’nin oylarını arttırması gerekir. Dolayısıyla Muharrem İnce hareketi bu anlamda başarılı olursa CHP ye bir zararı değil faydası olacaktır. Bu nedenle Memleket Partisinin başarılı olmasını istiyorum.
CHP’YE OY VERMEYENLER İNCE’Yİ DESTEKLEYECEKTİR
Diğer partilerden CHP'ye oy vermeyenlerin Muharrem İnce'yi destekleyeceğini düşünüyorum.
İnce, tüm partilerin oylarına talibim dedi. Biz CHP'nin içerisindeki insanlar olarak CHP'nin bugünkü politikalarını ve yol haritasını onaylamıyoruz. Çürümüş, dökülen oyları yüzde 30’lara düşen bir AK Parti’ye rağmen CHP’nin oyları yüzde 20’lere takılmış durumda. Ak Parti içten içe çürürken bizim oylarımızla artmıyorsa bir hata var demektir.
BÜYÜKŞEHİRLERİ HDP SEÇMENİYLE ALMAMIZ BUNLARIN ÜSTÜNÜ ÖRTMEYE YETER Mİ?
Partiyi bugün biz bu hale getirmedik, ön seçimleri biz kaldırmadık sayın Deniz Baykal'ın döneminde de böyleydi ne fark var şimdi? Bizim HDP seçmeni sayesinde büyükşehirlerin önemli bir bölümünü almamız bunların üstünü örtmeye yeter mi? 
AK Parti + MHP ittifakına karşı bir ittifak kurmadan önce CHP kendi içinde birliği sağlamalıydı, bu ise Parti İçi demokrasinin hayata geçirilmesiyle mümkün olurdu. Gül, Babacan, Karamollaoğlu ve Davutoğlu’na el uzatan bir CHP, Kemalistlere, sola ve Muharrem İnce’ye de el uzatır düşüncesindeyim, doğrusu da bu olur.”

Editör: TE Bilişim