Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Milletvekilleri ve MYK Üyeleri Heyeti, İl İl Anadolu Ziyaretleri programı kapsamında geldikleri Zonguldak’ta 20 Kasım 2021 tarihinde Genel Maden İşçileri Sendikası’nı (GMİS) ziyaret ederek Genel Başkanı Hakan Yeşil ve Yönetim Kurulu ile görüştü.

Ziyarete MHP İstanbul Milletvekili Hayati Arkaz, Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, MYK üyesi Murat Kotra, MYK üyesi Afşin Birben, MYK üyesi Yüksel Aydın, MYK üyesi Çağrı Aci, MDK üyesi Ahmet Korhan Mastı, Zonguldak İl Başkanı Varol Demirköse ve il yönetimi, MHP İlçe ve Belde başkanları katıldı.

Ziyarette GMİS Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, Genel Sekreter Ertan Kaya, Genel Mali Sekreter Volkan Yıldız, Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Tayfun Demir ile GMİS’e bağlı şubelerin yöneticileri hazır bulundu.

Genel Başkanı Hakan Yeşil ziyaretten memnuniyet duyduklarını belirterek, “Bizim Zonguldak olarak çok sıkıntımız var. Türkiye Taşkömürü Kurumu’nda (TTK) yaşadığımız en büyük sıkıntı işçi sıkıntısı. İşçi açıklarımız var. Dünyada enerji sıkıntısının arttığı bu dönemde özellikle taşkömürünün değeri bir kez daha arttı. Ancak biz ne yazık ki norm kadronun çok altında işçi sayısıyla çalışmaktayız. Bu nedenle üretimimiz de yetersiz. Bunun gibi sıkıntılarımız var. Sorunlarımızın çözümü konusunda bize destek olacağınızdan hiç şüphemiz yok.

Cumhuriyetin ilk vilayetinden biri burası. İki katlı bir şehir. Altı başka bir şehir, üstü başka bir şehir. Emekle yoğrulmuş bir şehir. Ziyaretiniz için bir kez daha teşekkür ediyorum. Hoşgeldiniz" dedi.

MHP Milletvekili Hayati Arkaz da; "Zonguldak her Türk’ün heyecan duyacağı bir şehir, bir il. Biz de Türk Milliyetçileri olarak daha çok, daha büyük heyecan duyuyoruz. Sebebi şu; Ekmeğini taştan çıkaran insanların memleketi, emekçilerin memleketi. Biz de burada olmaktan çok mutluyuz. Aşağı yukarı 80 yıldır bu sendika faaliyetine devam ediyor. Bu büyük gurur verici bir olay. Zonguldak'a yabancı değilim. Bir isteğiniz olursa başım üstüne" ifadelerini kullandı.

GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil, TTK’nın durumu, işçi açıkları ve çözüm önerileri ile maden şehit ailelerine tanınann haklardaki tarih sınırlandırmasının kaldırılması yönündeki önerileri içeren bir dosyayı MHP Milletvekilleri Hayati Arkaz ve Ümit Yılmaz’a teslim etti.

GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil, MHP Milletvekillerine, MYK ve MDK Üyelerine birer madenci heykeli hediye etti.

Editör: TE Bilişim