MHP’de parti içinde yaşayana ve kronikleşen kriz sonunda MHP ile CHP arasında krize neden oldu. İl Başkanı Varol Demirköse tarafından daha önce kadın kolları başkanlığından tartışmalı bir şekilde alınan Yalçıner, son kongrede il yönetimine alınmış ve il başkan yardımcısı olarak görev yaptı. 
Mevlüde Yalçıner geçtiğimiz günlerde  CHP Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun'a taziye ziyaretinde bulunmuş ve fotoğraf altına partililerden gelen tepkilere de tepkisiz kalmamıştı.
Yalçıner, genel merkeze yapılan şikayetler sonrası görevden alındı. CHP Kadın Kolları Başkanı Ebru Uzun’u ziyaret ettiği için görevden alındığı ileri sürülse de tek neden bu değil. Geçmişten beri gelen ve tam olarak bitirilemeyen kriz CHP ziyareti ile tavan yaptı. 

KRİZ YENİ DEĞİL
Aslında MHP’de İl Başkanı Varol Demirköse ile Yalçıner arasında kriz hiçbir zaman bitmedi. Yalçıner’i istemeden yönetime almak zorunda kalan Demirköse ile Yalçıner arasında farklı ortamlarda çekişme hep devam etti.
Yalçıner açıklamasında; “İl Başkanı bana bunu ikinci kez yapıyor. Ben bu davaya 20 yılımı verdim. CHP Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun'u ziyaret etmiştim. Bu fotoğrafın altına il yönetiminden iki kişi yorum yazdı. Ben de cevabını verdim. Bu fotoğrafı genel merkeze göndermişler. Partimizin whatsapp grubundan görevden alındığımı öğrenince şok oldum. Onurum gururum kırıldı. Bu sistemli bir saldırı. Bir kaç gün düşündükten sonra karar vereceğim” dedi.

CHP’Lİ EBRU UZUN SAHİP ÇIKTI
CHP Merkez İlçe Başkanı Ebru uzun ise Mevlüde Yalçıner’in kendisini ziyareti sonrası görevden alınmış olmasından dolayı üzüntüsünü paylaştı. Uzun, basına yaptığı açıklamada; “Biz siyaseten rakip ve karşıt görüşleri savunan insanlar olabiliriz ama birbirimizin düşmanı değiliz. Aynı şehirde, aynı kaldırımlarda yürüyen, aynı havayı soluyan insanlarız. Birbirimizin iyi ve kötü günlerinde yanında olmamız kadar insani bir durumu yadırgayan ve bunu siyaseten rakip eksiltme malzemesi yapan Varol Bey’i kınıyorum.
Kendi egosunu tatmin etmek için koltuk işgal eden Varol Bey gibi siyasi figürlerin azalarak bitmesi hem Zonguldak siyasetinde, hem insani ilişkilerimizde seviyeyi yükseltecektir. İçinde bulunduğumuz şu mübarek günlerde, kendisine insanlıktan nasibini alması için dua edeceğim."

VAROL DEMİRKÖSE ÇOK SİNİRLİ
Mevlüde Yalçıner’in görevden alınmasının basına yansımasının ötesinde CHP Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun’un açıklamaları ile başka bir boyuta taşınan krizin ardından İl Başkanı Varol Demirköse’nin sinirli olduğu öğrenildi. Demirköse konuyla ilgili sorulara şimdilik sessiz. Diğer yandan bazı yöneticilerin Yalçıner’in partiden ihracını isteyecekleri de gelen haberler arasında.

Editör: TE Bilişim